Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Задържаха аресивен мъж от Павликени след сбиване 33-годишен свищовлия е обвиняем за причиняване на лека телесна повреда и потрошено имущество

Почина последният маршал на СССР, участвал в пуч срещу Горбачов

Проф. Мутафчийски: Има възможности за обявяване на карантина от личния лекар При съмнение за коронавирус не се препоръчва директно да се ходи в болница, а да се звънне по телефон

Емил Димитров за акцията в Басейнова дирекция: Не заловиха този, който не е закрил сондажите

Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Проф. Маруся Любчева: Законът за висшето образование за 25 години е променян 50 пъти Неадекватността на политиките за развитие на системата, буди тревога

500-те най-богати хора в света загубиха 139 милиарда долара за ден

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

Възрастен мъж е пребит с бухалка в Ямбол

Защо акули не нападат адвокати?

Лекар: Болнични се издават на всички, които са под карантина заради коронавируса

Еврозона, валутен борд или лев – какво да изберем?

СЗО: Много е рано да се говори за пандемия

Мария Стоянова: СЕМ трябва да може да се произнася самостоятелно за нарушения на изборите

СЕМ трябва да може да се произнася самостоятелно по сигналите за законови нарушения по време на избори, които подава до ЦИК. Това коментира пред Мария Стоянова, член на СЕМ.

Според нея трябва да се помисли и върху проблема с приравняването на политическата реклама с търговската.

По време на изминалата предизборна кампания младите хора отново не бяха обект на интерес от страна на медиите, каза още Стоянова. По думите й хората със зрителни и слухови проблеми също не са имали възможност да се информират адекватно за случващото се в страната. Според Стоянова е имало и агитация в дни, в които такава е недопустима.

„По време на изборния ден имаше агитация. Констатирано е едно нарушение по време на деня за размисъл от колегите ни в СЕМ. Такива нарушения са нови. Досега не сме се сблъсквали с тях, те са потвърдени и от ЦИК, с изключение на едно“, допълни Мария Стоянова.

Според нея освен изказването на премиера Борисов, за което е имало широк дебат, а именно признанието за кого ще гласува на изборите, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също е използвал изборния ден за агитация от екрана на своята телевизия, което е в абсолютен разрез със законовите разпоредби.

Мария Стоянова каза още, че целите на медиите по време на избори са да информират обществото и да го мобилизират да гласува. Според нея трябва да започне дебат за регулация на съдържанието в интернет сайтовете.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.