Три години затвор за шофьор, убил човек на пътя

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Иван Ангелов на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той беше осъден на лишаване от право да управлява МПС за срок от четири години, съобщиха от пресцентъра на съда.

Ангелов беше признат за виновен в това, че на 09.02.2013 г. на гл. път 1-8, от гр. Пазарджик за гр. Пловдив при управление на МПС микробус „Мерцедес Спринтер” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Бисер Йорданов и средни телесни повреди на Мария Ракипова, Филип Рангелов и Радослав Рангелов.

На 09 февруари 2013г. преди обяд, Иван Ангелов пътувал от град Пазарджик за град Пловдив, като управлявал микробус „Мерцедес Спринтер". В микробуса пътували пострадалите Филип Рангелов, Мария Ракипова и Бисер Йорданов, както и други лица. Всички те се връщали от Германия, където работили от години. Приблизително по същото време, но от град Пловдив за град Пазарджик, пътували и св.Ивайло Цветков и пострадалия - св.Радослав Рангелов, с л.а. „Шкода Октавия".

Подсъдимият Ангелов се движил с превишена скорост. Наред с това, не изпълнил и задължението си, като водач да контролира непрекъснато микробуса, който управлява, при което той кривнал вдясно, излязъл извън пътното платното и навлязъл в банкета, който бил кален и затревен, след което се върнал обратно на пътното платно, навлязъл в лентата за насрещно движение със скорост от 94 км/час, изгубил контрол и се ударил в лекия автомобил „Шкода Октавия".

В резултат на удара, пътуващите в микробус „Мерцедес Спринтер" - Филип Рангелов и Мария Ракипова получили наранявания, а за Бисер Йорданов настъпилото събитие било фатално.

В резултат на удара, пътуващия в л.а. „Шкода Октавия" -Радослав Рангелов, също получил наранявания. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини