Сложиха ПОС-терминал за плащане на Дунав мост

Заплащането на пътни и винетни такси за товарни автомобили на Дунав мост вече може да става и чрез ПОС-терминал, съобщиха от митница Русе. Въведеното улеснение е от 1 ноември т.г. и позволява на транзитните шофьори да използват дебитни и кредитни карти VISA, Visa Electron, V PAY, MasterCard, Maestro и Борика.

Дължимите такси до 1 декември 2015 г. ще става и в брой. След тази дата всички разплащания по пътни такси и разрешителни режими за преминаващите ТИР-ове през ГКПП ще се осъществява само чрез ПОС-терминал.

Целта на промяната е да се ускори обработката на товарните превози. Така се премахват и "незаконни практики" при заплащането на пътни и винетни такси.
На Дунав мост вече работи специален портал за транзитно преминаващите ТИР-ове. С новата организация на движение се избягва опашката от камиони на кръговото кръстовище пред граничната бариера. Товарното трасе на пункта пренасочва движението и облекчава потока от леки автомобили.

Строителството на сухопътната част от Дунав мост трябва да приключи до края на т.г. За основната реконструкция Румъния е осигурила 10 млн. евро от еврофондове. Българската страна от моста беше преасфалтирана преди 3 г. с отпуснатите 1,7 млн. лева от АПИ. Лошите участъци бяха оправени миналото лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони