На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Баща и двамата му синове на съд за жестоко убийство – смазали с колове фамилни врагове

Баща и двамата му синове отиват на съд за зверско убийство, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

На 12 септември 2013 г. на гарата в Невша Венцислав Дачев и синовете му Венцислав и Георги Обретенови пребили до смърт Мартин Иванов, шурей на отколешния им враг Янко Иванов. Между двете фамилии тлеела стара вражда – Янко винял единия от наследниците на своя съселянин, че опитал да изнасилил дъщеря му.

Във фаталния ден синовете му Мартин и Стойко се засекли във влака за Невша с Георги Обретенов. Щом ги видял, той позвънил на баща си да го чака на гарата. Иванови също повикали подкрепление, но баща им Янко, вуйчото Мартин и техен гост пристигнали с каруцата си късно. На перона вече се вихрело меле. Венцислав Дачев и двамата му синове налагали с дървени колове двамата младежи. Минути по-късно Дачев налетял на вуйчото Мартин и с мощен удар с кол го проснал на земята. След това синовете му преместили изпадналия в безсъзнание мъж на коловоза, заудряли главата му в релсите и го атакували с ритници. След като се уморили, се качили на своята каруца и отпрашили към селото. Потресените роднини на потъналия в кръв Мартин викнали помощ чрез тел. 112. Линейка откарала пребития мъж и по-леко контузените му близки в болница. Лекарите установили, че Мартин е в кома, със счупен череп и мозъчни кръвоизливи. Въпреки спешната операция, след 5 дни той починал.

Окръжната прокуратура е внесла във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу тримата биячи за умишлено убийство. Синовете на Дачев ще дочакат процеса си в затвора, където в момента търпят наказания заради други извършени от тях престъпления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.