Баща и двамата му синове на съд за жестоко убийство - смазали с колове фамилни врагове

Баща и двамата му синове отиват на съд за зверско убийство, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

На 12 септември 2013 г. на гарата в Невша Венцислав Дачев и синовете му Венцислав и Георги Обретенови пребили до смърт Мартин Иванов, шурей на отколешния им враг Янко Иванов. Между двете фамилии тлеела стара вражда - Янко винял единия от наследниците на своя съселянин, че опитал да изнасилил дъщеря му.

Във фаталния ден синовете му Мартин и Стойко се засекли във влака за Невша с Георги Обретенов. Щом ги видял, той позвънил на баща си да го чака на гарата. Иванови също повикали подкрепление, но баща им Янко, вуйчото Мартин и техен гост пристигнали с каруцата си късно. На перона вече се вихрело меле. Венцислав Дачев и двамата му синове налагали с дървени колове двамата младежи. Минути по-късно Дачев налетял на вуйчото Мартин и с мощен удар с кол го проснал на земята. След това синовете му преместили изпадналия в безсъзнание мъж на коловоза, заудряли главата му в релсите и го атакували с ритници. След като се уморили, се качили на своята каруца и отпрашили към селото. Потресените роднини на потъналия в кръв Мартин викнали помощ чрез тел. 112. Линейка откарала пребития мъж и по-леко контузените му близки в болница. Лекарите установили, че Мартин е в кома, със счупен череп и мозъчни кръвоизливи. Въпреки спешната операция, след 5 дни той починал.

Окръжната прокуратура е внесла във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу тримата биячи за умишлено убийство. Синовете на Дачев ще дочакат процеса си в затвора, където в момента търпят наказания заради други извършени от тях престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право