Помагат на бизнес идеи в тютюневите региони 1500 възрастни с безплатен медицински преглед

В Пловдивско готвят протести заради винетка за 200-метров път

Прокуратурата повдигна задочни обвинения на трима руснаци за натравянето на Гебрев Бизнесменът преживял още четири други опита за покушение, два - в чужбина

Прожектират „Паразит“ първо в Бургас

Младен Маринов: По официалните канали няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов

Ограбиха белгийски бизнесмен в жилищен вход в Търговище

Фандъкова: Не прави чест на никого да провежда партийно шествие в Деня на Левски

Шумен на 14-то място по заплати

Наградиха кола, която се кара без книжка Citroen Ami One дава свобода на движение в града

Задържаха мъж, заплашил с убийство съдия от СГС

Младеж налетял да бие баба си, взела му наркотиците

Частен охранител нападна полицаи в Горна Оряховица Униформените открили стрелба по гарда

Трамвай помете дете в центъра на София (СНИМКИ)

Херо Мустафа отиде в Хасково, за да се срещне с 15-годишна ученичка

Тракийски университет и община Чирпан ще работят за кариерното развитие на младите хора

Губернатор иска градска железница и тунел в еврорегиона Русе – Гюргево

Русе може да има градска железница като част от обществения транспорт, съобщиха от областната управа. Обявената обществена поръчка за предизвестиционно проучване се финансира по обявената обществена поръчка с 37 500 лв. от държавния бюджет. Целта е градската железница да свърже кварталите с промишлените зони и индустриалния парк край Дунав мост и близкия град Мартен, като разтовари автомобилния трафик.

Идеята се обсъжда от 5 г. „Булмаркет ДМ“ АД е готов да изгради и да обслужва градската железница. Първият частен жп превозвач притежава 17 км жп линии от гара Русе Север през гара „Булмаркет“ до бившия комбинат за тежко машиностроене /КТМ/ в източната промишлена зона. Проектът включва 10 спирки, като железницата ще обслужва близо 3000 работници от предприятия по маршрута.

Хората ще пътуват в мотрисите с безконтактни карти, които ще се зареждат от работодателите им. За пътниците ще има т.нар. безкупейни вагони с по 158 места или мотрисни влакове „Дезиро“. За да заработи железницата, трябва да се промени общинската схема за градския транспорт.

Железницата може да продължи и до Гюргево. Така ще се облекчи движението в трансграничния регион, докато се реши дали ще се разшири Дунав мост или ще се изгради тунел под реката. Губернаторът на Русе вече обяви идеята си, с която могат да се пренасочат преминаващите ТИР-ове на българо-румънската граница.

Снимка авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.