Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

БДЦ – втора политическа сила в центъра, пета в страната след местните избори

„Резултатите от местните избори, които се анонсираха тези дни в публичното пространство, ни карат да смятаме, че партия Български демократичен център е сред партиите постигнали сериозен резултат на тях“ – каза съпредседателят на партията д-р Красимира Ковачка по време на пресконференция днес.

„Данните, с които разполагаме от подадените към нас протоколи, са за около 70 000 чисти гласа за листи на БДЦ и над 60 000 такива в коалиция“ –уточни д-р Ковачка. „Това на практика ни нарежда сред първите пет политически сили по брой получени гласове на тези избори. С двама кметове на големи общини, като Гълъбово и Бобов дол, както и с още четири коалиционни в Кресна, Червен Бряг, Калояново и Тополовград, БДЦ дърпа с още едни гърди пред партии с много по-големи претенции от нашата“ –сподели д-р Ковачка.

„Тези резултати не са изненада за нас. Те са плод на дългогодишен труд. Партията разшири географията си на политическо влияние, след като претърпя много организационни и идеологически промени, и на тези избори вкара общински съветници дори там, където е нямала структури до сега“ – заяви д-р Ковачка и посочи като примери Русе, където за пръв път има двама общински съветници и Плевен където БДЦ вкарва четирима.

120 са общинските съветници на БДЦ, а като се прибавят и коалиционните бройката им стига 285 за цялата страна. Общо кметовете на кметства са 98, като 47 от тях са на БДЦ, стана ясно от изнесените данни.

„Воденето на позитивна кампания с реални и изпълними програми на кандидатите ни даде резултат и днес е видно, че БДЦ има потенциал да се развива и оттук нататък“, категорична бе д-р Ковачка.

„7.32% е резултатът на БДЦ в София област“, стана ясно от думите на съпредседателя на партията, която е народен представител именно от тази област.„Големият процент на хората гласували за партии, сложени от социологическите агенции в графата „други”, показва, че все повече хора гласуват доверие на по-малките политически субекти, които могат да бъдат балансьор на крайностите в политическия ни живот“ – завърши д-р Ковачка.

„Важно е да отбележим, че на повечето места, където сме били в коалиция, БДЦ е била водещата партия“ – каза съпредседателят на партията Стефан Кенов, като подчерта, че тези коалиции са били на много малко места с парламентарно представени сили.

„На много места БДЦ е втора или трета политическа сила в общинските съвети“ – уточни Кенов. „Изхождайки от резултатите, на практика БДЦ е втората по резултати от местните избори партия от политическия спектър в центъра“ – обобщи Стефан Кенов. „На много места загубихме и балотажи с много малко“, каза той и посочи като примери Сунгурларе и Грамада, където на практика партията е водила битка срещу всички.

Зам. председателят на партията Росен Петров заяви, че трябва да се спазва политическата толерантност и да бъдат отчетени резултатите на всички политически партии участвали на тези избори.

„Радва ме фактът, че БДЦ бяхме партията, която даде най-голям шанс на млади хора. 27-годишният кандидат за кмет на БДЦ в Костенец е един от многото примери“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.