Трима водачи на листи се отказаха от новия общински съвет в Пловдив

Трима от водачите на листи на избраните в Общинския съвет-Пловдив партии и коалиции се отказват от местата си в местния 51-членен парламент и те ще бъдат заети от първите в списъка на "чакащите пътници".

Депутатите Здравко Димитров от коалиция "Да решаваме заедно" и Славчо Атанасов (Патриотичен фронт) се завръщат на банките в 43-ото Народно събрание и вместо тях влизат бившият директор на Онкодиспансера д-р Калин Калинов и "воеводата" Иван Димов. По ирония на съдбата пък освободеното от лидера на БСП Георги Гергов в Общинския съвет ще бъде заето от най-яростния му вътрешно-партиен критик Иван Петков-Бебето, който влиза с преференциален вот. Благодарение на преференции в новия пловдивски парламент влизат над 1/3 от 51-те старейшини, като сред тях са и петимата съветници на БСП.

Учредителната сесия на новия Общински съвет-Пловдив с мандат 2015-2019 г. бе насрочена от областния управител Розалин Петков за 5 ноември (четвъртък) от 10 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей. Дневният ред включва 2 точки - полагане на клетва и избор на председател на Общинския съвет. Той със сигурност ще бъде от друга партия или коалиция, а не сред най-голямата група от 18 съветници на ПП ГЕРБ, след като хората на Бойко Борисов доброволно се отказаха от него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони