“Левски“ се натресе на гилотина

Жребият за четвъртфиналите за купата сбъдна кошмарите на „Левски“ и мечтите на ЦСКА. „Сините“ гостуват на „Литекс“, „червените“ приемат петия в „Б“ група „Созопол“. И армейците от позицията на лидер във „В“ група си говорят вече за трофея.

„Левски“ няма победа в Ловеч в историята на турнира. „Сините“ два пъти са играли там в един мач на елиминации, също на четвъртфинали и все идваха отпадания с дузпи - през 2008-а (след 0:0) и 2011-а (след 1:1). Ще оцелее ли на третия път стомната, ще стане ясно на 8, 9 или 10 декември - предстои мачовете да бъдат насрочени.

При дуели за купата на разменено гостуване „Левски“ има още 4 мача в Ловеч и - само поражения. Едва веднъж обаче „сините“ отпадат - след 0:4 и 1:0 в полуфинала през 2001-ва. Но балансът за 18 г. битки край Покрития пост е разтърсващ за гранда - 6 гостувания, ни една радост, голова разлика 3-12.

Сега в другите 2 четвъртфинала се срещат „Берое“ - „Черно море“ и „Локо“ (ГО) - „Монтана“. Полуфиналите ще бъдат в по два мача.

При още малко късмет в жребия ЦСКА не е далече от финал. А решаващият дуел за трофея ще е в София - на националния стадион на 25 май. След 5 г. бродене из провинцията финалът се връща на своето традиционно място.

А „Левски“ трябва да преодолява съдбата не само по ловешка линия. За последно отборът спечели купата през 2007-а. В следващите 8 сезона „сините“ отпадания дойдоха само в провинцията и само срещу провинциални отбори. Включително - в два финала, за които се брояха фаворити - загубата с дузпи след 3:3 от „Берое“ в Ловеч през 2013-а и 1:2 с продължения от „Черно море“ в Бургас през месец май. Дори при разменено гостуване елиминирането на „Левски“ ставаше факт извън София - при 0:2 с „Ботев“ край тепетата м.г. след 3:1 на „Герена“.

В периода „сините“ два пъти си отидоха срещу „Литекс“ и „Черно море“, по веднъж срещу „Пирин“, „Берое“, „Локо“ (Пд), „Ботев“. Фаталните мачове се разиграха в Ловеч (3 пъти), Пловдив (дваж), Благоевград, Варна и Бургас.

За първенство обаче „Левски“ играе далече по-успешно в Ловеч, доказа го и с 2:1 на 4 октомври. „Надяваме се на нов празник в Ловеч!“, отсече изпълнителният директор Константин Баждеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ