На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Манолова: Полицаите не дават добър пример, като протестират, без да спазват закона

Готова съм да посреднича между институциите, за да постигнат консенсус по тази изключително важна тема. С интерес ще наблюдавам срещата на премиера с полицаите и очаквам той да компенсира този дефицит на уважение, който институциите демонстрираха към сектор „Сигурност”. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред БиТиВи по повод на протеста на служителите на МВР.

„Начинът, по който беше прието решението за орязване на социалните права на полицаите и военнослужещите, демонстрира неуважение от страна на институциите. Няма как едно решение, което орязва толкова много социални права, да бъде взето без диалог. На практика това нарушава принципите на добро управление, защото от институциите и държавата се очаква прозрачност и предвидимост при вземането на решения. В този смисъл, аз бях сезирана от полицаи, но и от съпруги на полицаи, защото проблемът се отнася и до техните семейства”, посочи Манолова.

По думите ѝ, синдикалните организации на служителите на МВР не са провели необходимия диалог с представителите на властта. „Това решение беше взето внезапно и доколкото съм информирана, внезапно беше съобщено на хилядите служители на МВР”, посочи Манолова.

„Полицаите не дават добър пример, като си позволяват да започнат протестни действия, без да спазват предвидените в закона процедури. Правилата важат за всички и трябва да се спазват”, допълни още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.