Ген. Бриго Аспарухов: Подигравката със сектор „Сигурност“ е опасна игра и няма да донесе нищо добро за управляващите

Подигравката със сектор „Сигурност“ е опасна игра и няма да донесе нищо добро за управляващите и техните коалиционни партньори.

Това каза ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба, пред "Фокус".

Той изрази подкрепа за протестиращите полицаи, защото те не могат да защитават гражданите, когато са на ръба на мизерията и отчаянието.

„Подценяването на глобални опасности като тероризъм, наркотрафик, неотделянето на достатъчно средства на тези оторизирани априори институции да се борят с тези явления, специалните служби, в частност разузнавателните служби – това е сигурният път към нищото“, коментира ген. Аспарухов.

Според него подценяването на темата "Сигурност", може да доведе до много сериозни последици.

„Ако това правителство не го разбере и европейските правителства изобщо, и те подценяват тази тема, но нашето особено, нищо добро не ги чака. В скоро време могат да дочакат такива неприятности, каквито не са сънували. Да не живеят в розови сънища. Чувството за авторитарност е хубаво нещо, убеден съм, без да съм го изживявал, но натам вървим, а авторитаризмът не е най-хубавото нещо в политиката“, допълни ген. Аспарухов.

Той коментира и изборните резултати на БСП, като заяви, че и след вота битките вътре в партията продължават. Анализът за състоянието на левицата или е закъснял, или няма подходящи хора, които да го направят, подчерта генералът, но добави, че сценарият с разпадането на СДС няма да се повтори при БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини