Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Контрабандна валута за над 200 хил. лв. задържаха на Капитан Андреево

Кметът на Велико Търново преговаря за газифициране на старинния квартал „Варуша“

Здравни работници протестират в Румъния срещу намаляване на заплати

Ева Майдел: Влизането в Еврозоната е най-важната тема за България за последните 20 години

Борисов: Недопустимо е униформени служители да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия

Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това каза преди заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, предаде Фокус.

“Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват”, заяви премиерът. “Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави”, посочи Борисов.

“180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази – даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система”, обясни той. Премиерът допълни, че полицейският синдикат може би е трябвало да протестира за това как 500 лв. гаранция е превенцията срещу наскоро бития полицай.

“Моля Христо Иванов за бит полицай 500 лв ли е гаранцията?”, запита още Борисов.

“Всеки, който си позволява да прави незаконни протести ще попадне под ударите на закона”, каза още Борисов.

Във връзка с протестиращите служители на МВР, Борисов заяви, че когато са подписвали договора с държавата и са назначавани на работа е било при дадените условия.

“Затова ние ще направим друго, Костов искам да отидеш и да им го предадеш. Първо всеки, който си позволява да прави незаконни протести, ще попадне под ударите на закона. С няколко думи за другите колеги, за да знаят какво правим в МВР, отбраната, защото това е много важно и Ненчев специално благодари на състава на отбраната, че с необходимото разбиране и уважение се отнесоха към целия проблем”, заяви Борисов.

“Разграничаваме служителите в МВР, пожарната, армията на първа и трета и категория. Каква е разликата да ги питам от администрацията в МВР и армията от тази в Министерски съвет, на здравеопазването или който и да е друг? Не виждам никаква разлика”, допълни той. “Ние искаме тези, които носят в студа и жегата, на границата, влизат в пожарите, да са първа категория и да се ползват с привилегии” посочи той. Борисов заяви, че обществото ще толерира и одобри това. “Всеки, който има работа, каквато всички останали държавни служители – да се подчинят на същата логика”, коментира още Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че тази информация ще бъде съобщена на синдиката. “Оттам нататък да правят каквото знаят, но те ме познават добре и знаят, че това е последният им шанс да говорят на разбран език с мен”, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.