Борисов: Недопустимо е униформени служители да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия

Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това каза преди заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, предаде Фокус.

"Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват", заяви премиерът. "Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", посочи Борисов.

"180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази - даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система", обясни той. Премиерът допълни, че полицейският синдикат може би е трябвало да протестира за това как 500 лв. гаранция е превенцията срещу наскоро бития полицай.

"Моля Христо Иванов за бит полицай 500 лв ли е гаранцията?", запита още Борисов.

"Всеки, който си позволява да прави незаконни протести ще попадне под ударите на закона", каза още Борисов.

Във връзка с протестиращите служители на МВР, Борисов заяви, че когато са подписвали договора с държавата и са назначавани на работа е било при дадените условия.

"Затова ние ще направим друго, Костов искам да отидеш и да им го предадеш. Първо всеки, който си позволява да прави незаконни протести, ще попадне под ударите на закона. С няколко думи за другите колеги, за да знаят какво правим в МВР, отбраната, защото това е много важно и Ненчев специално благодари на състава на отбраната, че с необходимото разбиране и уважение се отнесоха към целия проблем", заяви Борисов.

"Разграничаваме служителите в МВР, пожарната, армията на първа и трета и категория. Каква е разликата да ги питам от администрацията в МВР и армията от тази в Министерски съвет, на здравеопазването или който и да е друг? Не виждам никаква разлика", допълни той. "Ние искаме тези, които носят в студа и жегата, на границата, влизат в пожарите, да са първа категория и да се ползват с привилегии" посочи той. Борисов заяви, че обществото ще толерира и одобри това. "Всеки, който има работа, каквато всички останали държавни служители - да се подчинят на същата логика", коментира още Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че тази информация ще бъде съобщена на синдиката. "Оттам нататък да правят каквото знаят, но те ме познават добре и знаят, че това е последният им шанс да говорят на разбран език с мен", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини