Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

Георги Костов: Ще има наказание за протестиралите незаконно полицаи

Ще има наказание за протестиралите незаконно полицаи. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов в отговор на въпрос дали ще бъдат наказани служителите вътрешното министерство, заради това, че без разрешение са блокирали движението в столицата.

„Дисциплинарните наказания са, ако са при изпълнение на служебните задължения се извършват противоправни действия като нарушения на Закона за движение по пътищата или по Закона за митингите и събиранията на гражданите следва да се вземе административно отношение“, обясни Костов.

„Премиерът каза, каквото имаше да казва, имам заповед да изпълнявам. Заповедта е да се спазват стриктно служебните задължения. Що се отнася до поводите за напрежение – категорично не следва да има такива, тоест социалните придобивки, които имат колегите остават, а ограничаването на размера на обезщетението, което предлага МС касае хората, които тепърва ще дойдат в нашите редици“, заяви той.

По думите му това е заповед от премиера. „Социалните привилегии, които имат и са имали при сключване на договори остават. Тоест всички колеги, които в момента работят при прекратяване на служебното си правоотношение с МВР получават толкова брутни заплати, колкото прослужено време имат в министерството, но не повече от 20“, поясни главният комисар.

„Порционът за храна категорично се запазва. Прослуженото време е точният термин, който премиерът определи – консолидират се в основното месечно възнаграждение. Това е реформа, която е провеждана и в други структури на държавната администрацията, етап от нея. С течение на времето това ще се уравновеси, не съм експерт, така ми е обяснено“, заяви Костов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.