Протестиращи полицаи блокираха основния път Смолян - Мадан

Гранични полицаи от ГПУ-Рудозем и полицаи от РУ-Мадан блокираха за 45 минути в сряда основния път от Смолян към Мадан при разклона за Неделино и Кърджали. Техни колеги протестираха за 15 минути пред сградата на "Гранична полиция" в Смолян, а по обяд пред областната дирекция на МВР в Смолян се събраха на мълчалив протест десетки полицаи, надзиратели от Затворническото общежитие и пожарникари.

"В момента всички служби на територията на ОД на МВР, РДГП и Противопожарна служба в цялата област, около 1000 души, са на протест. Колеги, които са командировани на границата в Елхово, също по съответния ред си протестират там. В момента има потвърдени и 22 рапорта за напускане от Противопожарна служба и ОД на МВР - Смолян", каза

Михаил Узунов, председател на синдикалното дружество на РУ - Смолян и член на федеративната контролна комисия при синдикалната федерация на служителите на МВР. Униформените настояват да не се променя броя на 20-те заплати обезщетение при пенсиониране и останалите социални придобивки за работещите в система "Сигурност", като процентът за прослужено време. "Замразяването на заплатите без процентът за прослужено време не дава никакъв стимул за кариерно развитие в системата", заяви Узунов. Протестът според него се подкрепя от много хора извън системата, тъй като в Смолян и региона част от служителите имат безработни съпруги и се грижат за по едно - две деца. Според Узунов, има опасност границата да остане без полицаи и бежанците да влизат свободно, тъй като ако започнат да напускат няма да има кой да се командирова на РДГП - Елхово, където сега се изпращат служители от цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини