Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Криско с роля във вампирски филм

Борисов разговаря с феновете и ръководството на „Ботев” и „Локомотив” в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Проф. Мутафчийски: Новата вълна от грип тип Б е по-опасна от коронавируса

Забраниха на геймър да играе FIFA до живот

Гранична полиция: Няма мигрантски натиск към България

Първа индийска кола на ток Цената на модела Nexton EV ще започва от 18 000 евро

Заразените от коронавируса в Италия са 888 души, починалите са над 20

Коронавирусът и тънкият гласец на здравия разум

Макс Верстапен се пробва във виртуална кола

47 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус в Китай и 3 смъртни случая в Южна Корея

Диляна Попова сваля дрехите в „Останалото е пепел“

Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

С какво ЕС обмисля да замени думата “психиатър”?

Протестиращи полицаи блокираха основния път Смолян – Мадан

Гранични полицаи от ГПУ-Рудозем и полицаи от РУ-Мадан блокираха за 45 минути в сряда основния път от Смолян към Мадан при разклона за Неделино и Кърджали. Техни колеги протестираха за 15 минути пред сградата на „Гранична полиция“ в Смолян, а по обяд пред областната дирекция на МВР в Смолян се събраха на мълчалив протест десетки полицаи, надзиратели от Затворническото общежитие и пожарникари.

„В момента всички служби на територията на ОД на МВР, РДГП и Противопожарна служба в цялата област, около 1000 души, са на протест. Колеги, които са командировани на границата в Елхово, също по съответния ред си протестират там. В момента има потвърдени и 22 рапорта за напускане от Противопожарна служба и ОД на МВР – Смолян“, каза

Михаил Узунов, председател на синдикалното дружество на РУ – Смолян и член на федеративната контролна комисия при синдикалната федерация на служителите на МВР. Униформените настояват да не се променя броя на 20-те заплати обезщетение при пенсиониране и останалите социални придобивки за работещите в система „Сигурност“, като процентът за прослужено време. „Замразяването на заплатите без процентът за прослужено време не дава никакъв стимул за кариерно развитие в системата“, заяви Узунов. Протестът според него се подкрепя от много хора извън системата, тъй като в Смолян и региона част от служителите имат безработни съпруги и се грижат за по едно – две деца. Според Узунов, има опасност границата да остане без полицаи и бежанците да влизат свободно, тъй като ако започнат да напускат няма да има кой да се командирова на РДГП – Елхово, където сега се изпращат служители от цялата страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.