BG песента за Евровизия звучи във всички училища в страната вместо звънец

Вместо традиционния училищен звънец, във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детска Евровизия 2015. „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габи и Иван, ще бъде специалният поздрав към българските ученици от днес до края на месец ноември, съобщиха от БНТ.

Кампанията е посветена на домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката.

Стартът на инициативата бе даден в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов” от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник- министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

„В реализирането на Детската Евровизия като национално значим проект, имаме подкрепата и на изпълнителната, и на местната власт. Благодарение на сътрудничеството с Министерството на образованието и науката, от днес в българските училища вече звучи песента, с която Габи и Иван ще представят страната ни. По този начин посланието за надеждата и мечтите ще стигне до всички български ученици.

Ежедневно се срещам с толкова млади и вдъхновяващи хора, една част от които ще вземат участие в шоуто на 20-ти и 21-ви ноември. Но виждам и силното вълнение и очакване на още толкова много деца, които ще бъдат наша публика. Горда съм, че това домакинство се превърна в национална кауза, която ни обедини в името на това да представим България и нашите талантливи деца пред света.” - заяви Вяра Анкова.

„Поздравявам БНТ, че поеха предизвикателството да бъдат домакин на Детската Евровизия. Това показва професионализъм, отговорност и вяра в българския талант. Благодаря на обществената медия и за подаръка, който направиха на българските ученици. Инициативата показва, че децата на България са с прекрасни гласове и сърца и ще продължат да разнасят славата на страната ни по света.” – заяви Ваня Кастрева.

Кампанията на БНТ и МОН е още едно доказателство, че предстоящото издание на Детска Евровизия може да обедини както институциите, така и децата на България в една обща цел, коментират от телевизията.

Посланието на тазгодишният конкурс към младите хора е да продължават да откриват своята музика, да мечтаят по-смело и да създават нови приятелства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини