Обвиниха 70-годишен в изнасилване на 12-годишно момиче от дом

Постоянна мярка за задържане под стража наложи съдът в Разград на 70-годишния мъж, обвинен в изнасилване на 12-годишна.

Искането на прокуратурата бе внесено срещу Зехти Юнуз от град Исперих. Мъжът е обвинен в изнасилване на дете от социално заведение, огласи Апелативна прокуратура във Варна.

Тежкото престъпление е станало на 31 октомври. Към 20 ч малката, която живеела в Център за деца с увреждания, избягала от там, за да види майка си, сочи първоначалната информация. Момичето имало родители в близко до града село.

На улицата детето било пресрещнато от възрастния мъж, който не се поколебал да му посегне. Той се възползвал от тъмнината и натикал детето в колата си. Откарал го в дома си, където го изнасилил, съобщиха от прокуратурата. Момиченцето било държано там до 7 ч на следващия ден. То потърсило помощ и се оплакало какво му е сторено. Незабавно е било освидетелствано от съдебен лекар, както и посоченият за извършител. Уведомен е бил Отделът за закрила на детето.

Делото за налагане на мярка за задържане първоначално беше насрочено за 13,30ч., но обвиняемият поиска друг адвокат, което отложи процеса за по-късен час.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право