Съдят полицаи, прибрали конфискувани анцузи

Варненският окръжен съд даде ход на наказателно дело за престъпление по служба срещу четирима разследващи полицаи от Добрич. Според обвинението преди 2 г. те присвоили анцузи на стойност 1331 лв. от партида конфискувани спортни дрехи ментета на марките "Адидас" и "Найк".

Севдалин Събев, Миглена Тодорова, Добромир Георгиев и Добромир Иванов от отдел "Досъдебно производство" в областната дирекция на полицията в Добрич трябвало да нарежат дрехите, но скатали част от тях за лична употреба, твърди прокуратурата. Съдия Станчо Савов отложи делото за 1 декември, когато защитата ще призове 8 свидетели, сред които и началничката на четиримата полицаи, които са уволнени и са с мярка "подписка".

Това е втори процес по случая. Първият е бил за длъжностно присвояване и се е гледал от Русенския районен съд, след като магистратите в Добрич си направили отвод.

Двама от полицаите - Добромир Георгиев и Добромир Иванов, са били оправдани. Точно те са сигнализирали устно, а после и с докладна записка, че не всички дрехи са унищожени, обясни адвокатът им Карен Бейлерян. Две години нямаме работа и ходим по съдилища, защото си свършихме съвестно задълженията, споделиха в кулоарите двамата полицаи. Те недоумяваха защо разградската прокуратура им повдига ново обвинение с различен текст по същия случай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право