Въдичар направи на шаранчета инспектори по рибарство

Въдичар от Кюстендил надхитри и направи на малки шаранчета инспектори, хванали го с 3 маломерни рибки, и отървава наложената му глоба от 600 лева, постанови кюстендилският районен съд.

Привечер на 23 април т.г. Георги Георгиев /40 г./ зямятал на язовир Дренов дол. Ударил три шаранчета, наричани по гилдията "маноловки", след като бившата депутатка, сега омбудсман, Мая Манолова съдействала за зарибяването на 20 хил. екземпляра от този вид в язовира м.г. Инспекторите ги измерили с ролетка и рибките се оказали 22-23 см на дължина, при разрешени за улов над 30 см. Освен това рибарят имал две въдици, потопени във водата, което също е нарушение на правилата.

Въдичарят обжалвал глобата, като обявил, че в случая се касае не за шаранчета, а за каракуди - рибките били пуснати обратно във водата още при проверката и няма как да са веществено доказателство по делото. Хванал се и за това, че инспекторите не уточнили в наказателното постановление дали става дума за любителски, или за промишлен риболов и за ред други процедурни пропуски. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини