Цветанов: Има нарушена комуникация между ръководството на МВР и синдикатите

"Има нарушена комуникация между ръководството на министерството и синдикатите. Всяка една стъпка трябва да бъде обсъждана." Това заяви Цветан Цветанов, шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията,, по повод полицейските протести пред Нова телевизия.

"Финансовият министър иска да си върже бюджета и той прави това, за което има възможност, за да не расте дефицитът на държавата. Имал съм много разговори и конфликти с Дянков, когато бях министър на вътрешните работи. Грешна е философията да противопоставяме една организация на обществото. Служителите от сектора за сигурност са като скачени съдове", добави той.

"Когато бях министър, ние направихме реформи в секора за сигурност. Тогава възстановихме ГДБОП. Имаше главна дирекция "Криминална полиция", "Досъдебно производство". Ние увеличихме полицейските функции на служителите и намалихме администрацията", каза Цветанов.

"Финансовият министър просто не иска да увеличава рамката, за да не расте дефицитът. Вътрешният министър сега трябва да дойде и да обясни какво се прави, за да може законодателят да вземе решение, което да не дестабилизира държавата" заяви Цветанов.

"Основните стълбове на една държава са финансовото министерство и вътрешното министерство, ако те бъдат разклатени, ще се случи това, което беше при Орешарски - огромен дефицит" категоричен бе Цветанов.

"Премиерът е човек, излязъл от сектора за сигурност, и щом се сложат фактите на масата, той ще вземе правилното решение", убеден е Цветанов.

"Представяте ли си, ако реформаторите бяха спечелили повече градове, та те щяха да не стъпват по земята. Добре, че взеха само един областен град. Знаете ли в колко малко градове реформаторите участват със собствен кандидат. Дори в Плевен кандидатът им е в коалиция. Аз, ако имах резултат като тях на изборите и им бях председател на изборния щаб, щях да си подам оставката!", заяви Цветанов.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини