Домусчиев: Не може полицаи да предизвикват безредици по улиците

Никъде по света не е нормално полиция и армия да протестират. Където се случват такива неща, се стига до преврати. Това каза пред БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Ясно е, че МВР трябва да се реформира. Ние имаме най-много полицаи на глава от населението, а същевременно издържаме и една армия от охранители. Аз си плащам данъците, за да получават заплати служителите на МВР, но имам и 20 охранители в завода, на които също плащам заплати.

В Италия имам завод и там имам един портиер, защото полицията си върша работата, даде пример той. МВР трябва да се реформира. Работата на МВР трябва да се подобри. Не знам дали трябва да се махнат или останат 20-те заплати, но възрастта за пенсиониране трябва да се увеличи. Задължително е чиновниците, чистачките и всякакви други там, да минат в друга категория труд. Чиновниците трябва да се отделят от редовите полицаи. Полицаите, които са на улицата, трябва да се добре заплатени и ние трябва да им се отблагодарим, но трябва и да изискваме повече от тях. Не е нормално полицаите да излизат на улицата и да предизвикват безредици. Това го няма никъде по Европа, категоричен беше Домусчиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини