Пребитата 94-годишна от Видин умира, престъпниците – на свобода

Пребитата 94-годишна преподавателка по акордеон Емилия Бузова от Видин продължава да се бори за живота си. Припомняме, миналата седмица трима крадци влязоха с взлом в къщата на старицата, пребиха я почти до смърт и я ограбиха. Жената е намерена заключена в банята.

Баба ми е коматозно състояние. Тя е в кома, няма гълтателен рефлекс, не може да се храни, не може да пие вода, заяви пред бТВ внучката на пребитата Емилия - Милена Нейова.

В деня преди да тръгна, я преместиха от реанимация в друга стая, защото искали да я изпишат. Нямало какво още да направя. Даже ме попитаха: „За какво ви е линейка?. Няма да държим баба ви тук, да я храним. Ние ли да я гледаме?“. „Аз разбирам, че болниците нямат пари, че няма как да гледат такива хора, но не могат да я изпишат! Баба ми прилича на удавник, издава страшни звуци и право едни ужасни физиономии“, сподели Милена.

Тя направи един много мощен кръвоизлив, преди този, заради който я вкараха в болница. Аз ходих да й правя некролог, оплака се жената. „Благодарение на директора на болницата и на д-р Нацин, ще получим системи, на които да я включим вкъщи. Аз искам баба ми да си отиде без болка“, категорична бе внучката на Емилия. „В деня на побоя баба ми е изнесена на носилка. Изнасят жена пребита до смърт и завеждат преписка за откраднато одеяло. Това е рецидивист, пуснат под гаранция за добро поведение. А те го пускат! Кой е този прокурор? Ако тези топ полицаи не могат да се справят с 3-ма цигани, задържани на място, с какъв друг случай могат да се справят?“, недоумява Милена Нейова.

„Те били пуснати, защото нямало доказателства, нямало отпечатъци. Ми, елате ги вземете тези отпечатъци!“, ядоса се тя.

„Полицията не си е свършила работата и продължава да не си я върши. Ние ги хващаме, те ги пускат, а в болницата ти казват: Ние ли да гледаме баба ти? Некадърници, непрокопсаници и мерзавци! Тези хора трябва да бъдат изринати с лопата!“, изрази крайното си възмущение Милена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини