Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

ГЕРБ протегна ръка на ДПС в Сливо поле

ГЕРБ протегна ръка на ДПС за съвместно управление в община Сливо поле. На първото си заседание новият Общински съвет избра с 14 гласа за председател бившия кмет Синан Вейсал. Предшественикът му Сали Салиев и кандидатът за градоначалник Левент Исмаилов се оттеглиха от местния парламент, защото са избрани с преференции и спазват решението на партията им.

Трима съветници на ГЕРБ също оттеглиха правомощията си. Спечелилият кмет и водач на листата Валентин Атанасов привлича в екипа си Михаил Чиликов, а Емил Моллов се отказва по лични причини. В 17-членния Общински съвет ГЕРБ има 7 старейшини, ДПС – 6, а БСП – 4.

Новият кмет Валентин Атанасов победи след балотаж с 60,19% Левент Исмаилов, получил 39,81%. За бившия градоначалник с 5 мандата Георги Големански /БСП/ на първия тур гласуваха 23,92% от избирателите.

„Заместник-кметовете и секретарят на общината ще се назначат след консултации“, уточни Валентин Атанасов. 10 служители от общинската администрация са подали молби да напуснат. Предстои финансов одит на местната хазна заради оставените „много капани от предишното управление“. Според кмета Атанасов не са изпълнени обществени поръчки за отопление в училищата, а сметосъбиращите мащини са на ремонт.

До идния понеделник трябва да заработят Общинските съвети в цялата област. В Русе местният парламент няма да се оглавява от предишния му председател Васил Пенчев, който отново е избран за съветник. За поста се спряга ректорът на Русенския университет проф.чл.кор. Христо Белоев, който не може да се кандидатира отново след два академични мандата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.