Осъдиха ексзам.-кмет на Велико Търново за 100 000 лева кръвнина

Бившият зам.кмет на Велико Търново от ДПС и строителен предприемач Илиян Ноев ще плаща обезщетение от 100 000 лв. Това е постановил Апелативният съд в старата столица. Така магистратите са потвърдили решение на първата съдебна инстанция. Крупната сума бе присъдена от Окръжния съд в старата столица като кръвнина за млад мъж от Южна България. Али Келов бе единият от двамата загинали работници на строителен обект на Ноев на на ул. "Зеленка" в болярския град през март 2008 г. Според съдебното решение Ноев, което бе зам.управник през периода 2003 до 2007 година, ще си подели сумата солидарно с управляваното от него дружество "Авангард 04".

Двете момчета Али Келов и Ибрям Дургудов загинаха, затрупани от струтила се земна маса по време на изкопни работи на "строежът убиец". По случая имаше разследване и година по-късно като единствен обвиняем бе привлечен Илиян Ноев.

Съдебното следствие приключи едва през 2011 г след над 16 отлагания на процеса. Магистратите от Окръжният съд във Велико Търново постановиха 3-годишна условна присъда за Илиян Ноев. Наказанието бе потвърдено от Алеативния съд в старата столица и от Върховния касационен съд. Присъдата е в сила от 2012 г като Илиян Ноев.
Илиян Ноев и "Авангард 04" ЕООД трябва да платят и 3500 лв разноски по делото пред въззивната инстанция. Решението подлежи на обжалване в едномесечен срок пред Върховен касационен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини