Варненски гимназисти анкетират връстници за влизането ни в Еврозоната

Спецсъдът потвърди паричната гаранция в размер на 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров

Военнослужещи унищожиха граната, открита в частен дом в пазарджишко село

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Градският лидер на ДБГ оглави Общинския съвет в Пловдив

Градският лидер на ДБГ (Движение България на гражданите) Савина Петкова оглави Общинския съвет в Пловдив, след като с тайно гласуване бе избрана за негов председател, и ще е първата жена начело на местния парламент под тепетата в неговата история.

Общинската съветничка от коалиция „Здравко Димитров: Да решаваме заедно“ събра 44 гласа, а единствената й опонентка Дани Каназирева остана едва с 6, колкото на брой на старейшините от нейната група в ОбС от ПП „Съюз за Пловдив“.

Изненадата за мнозина в препълнената зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей бе пълна, тъй като ден по-рано от ПП ГЕРБ обявиха публично, че няма да издигат свой кандидат за този пост и са се споразумели със „Съюз за Пловдив“ да подкрепят техен.

Всички общински съветници на ГЕРБ заедно с деветимата от Патриотичния фронт, шестимата от Реформаторския блок, петимата от БСП, четиримата от Земеделския съюз „Александър Стамболийски“ и тримата от „Кауза Пловдив“ гласуваха „ан блок“ за Савина Петкова, главен юрисконсулт на общината по време на управлението на кмета Славчо Атанасов.

Учредителната сесия на ОбС-Пловдив с мандат до 2019 г. бе ръководена от 79-годишната доайенка д-р Лилия Учкунова (Патриотичен фронт), която откри заседанието с цитат на Мартин Лутър Кинг и завърши речта си с притча на Соломон. Шефът на групата на БСП Николай Радев обяви, че остават още 4 години в опозиция и призова кмета Тотев за „по-малко пазарлъци и повече диалогичност“. „Надявам се да имаме успешен мандат, с който да се гордеем“, пожела си новият стар кмет. Тотев декларира, че интересите на Пловдив ще бъдат над всички видими и невидими сили.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.