Шеф на общински съвет ще взима 1 стотинка заплата

Иван Андонов, шеф на централното градско читалище "Братство", който и в предишния мандат беше председател на общинския съвет в Кюстендил, но от левицита, докато сега е от Дясна коалиция, оглави отново минипарламента, гласуваха новоизбраните съветници на първото си заседание.

Андонов каза след избора, че е готова докладната, според която се предлага всичките 37 съветника, и той включително, да взимат по 1 стотинка "заплата" месечно. Предложението е именно на дясната коалиция "Кюстендил", от която е избран той. По закон Андонов може да взима 90% от заплатата на кмета на общината. "Спестяваме 12-13 хил. лева на месец от съветническите заплати, един добър ресурс, който може да се даде на социални фондове, на училища, за инвитро програми и др.", отбеляза новият стар шеф на кюстендилския минипарламент.

Дали решението за 1 стотинка месечен хонорар за кюстендилските съветници ще бъде прието, ще се знае на следващото или по-следващото заседание на минипралманета. Със сигурност това ще стане преди Нова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони