Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Оправдаха бившия полицай Иван Лулеов, който застреля ром при кражба

Окръжен съд – Благоевград призна подсъдимия Иван Лулеов за невиновен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Бившият полицай, който вече е пенсионер, бе обвинен, че на 23 март 2013 г. около 23,30 часа на 1 км от жп гара „Генерал Ковачев“ е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Иванов поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. Полицаят използвал оръжие при изпълнение на служебните си задължения в качеството си на старши полицай в група „Охрана на обществения ред“, сектор „Охранителна полиция“ на РУ „Транспортна полиция“ – Пловдив. Той нанесъл удар с дясната си ръка, с която държал служебно зачисленото си оръжие – пистолет „Макаров“, зареден със стоп – патрон, в областта на лявото рамо на пострадалия.

Произвел изстрел, който се оказал фатален за Николай. Преди инцидента Лулеов получил сигнал, че се извършва кражба на кабели в района на жп гарата край разложкото село Баня. Полицаят, който живее в селището, пристига на място, където заварва двама мъже от ромски произход. При опит да ги задържи единият от крадците тръгва с брадва срещу Лулеов. Униформеният вади служебния си пистолет и в суматохата стреля. Улучва в шията със стоп-патрон Николай Иванов, с когото са съселяни. Качва го в колата си и го закарва в Спешен център – Разлог, където Иванов издъхва.

Първоначално срещу Лулеов бе образувано досъдебно производство по член 115 от НК – за умишлено убийство. Година по-късно обвинението срещу него бе променено.Съдът го оправда по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по член 123, ал.1, пр.2 от НК. Магистратите отхвърлиха като неоснователни предявените граждански искове срещу Лулеов от двамата наследници на загиналия. Ищците искаха обезщетения за претърпени от тях неимуществени вреди в размер на по 200 000 лева, ведно със законната лихва върху тези суми, считано от датата на деянието до окончателното им изплащане.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд-София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.