Георги Божков обяви националния тим за евроквалификациите

Националният селекционер на женския отбор по баскетбол Георги Божков обяви състава за предстоящите квалификации за Евробаскет' 2017. Осем състезателки са от тимове в родното първенство, а четири ще пристигнат от чужбина.

На 21 ноември т.г. избраничките му ще играят първия си мач срещу отбора на Русия в Екатерининбург, а 4 дни по-късно ще приемат състава на Гърция в русенската "Булстрад Арена". В групата е и Швейцария.

"Започва нов цикъл с различен формат, нужни са обединение на клубовете в името на националния отбор и много бърза преценка на треньорския щаб", уточни Георги Божков. Повиканите състезателки са в различна спортна форма, две млади момичета ще играят за първи път в националната гарнитура. На 16 ноември всички трябва да се съберат в Русе за тренировки в зала "Дунав" и "Булстрад Арена".

Макар че окончателните отбори на съперничките още не са ясни, Русия се очертава като фаворит в групата. "Всяка точка според регламента е важна, целта ни е да се класираме за европейското първенство, макар че отборът играе на предела на възможностите си", обясни селекционерът Божков.

В националния отбор са включени Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова и Зорница Костова /"Дунав 8806"/, Даниела Петева, Виктория Стойчева и Радостина Димитрова /"Монтана 2003"/, Милена Томова /"Берое"/, Габриела Костова /"Нефтохимик 2010"/, Жаклин Златанова /"Сарагоса"/, Стефка Митева /"Алба Юлия"/, Христина Иванова /"Орвието"/ и Ноел Куин /"Наполи"/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт