Депутати от комисията "Сидеров" се оплакаха, че са заплашвани

Членове на комисията, която се занимава с исканията на главния прокурор за снемане на имунитета на Волен Сидеров, се оплакаха от заплахи за убийство и физическа разправа, съобщи Нова телевизия.

Депутатите обвиниха директно партия "Атака" за получените заплахи и съобщения, някои от които били с нецензурно съдържание. Причината - след като комисията започнала работа техните снимки и лични телефонни номера били съобщавани нееднократно по партийната телевизия "Алфа".

Народните избранници попитаха СЕМ дали това е законно, но въпреки това увериха, че в петък няма да се занимават с второто искане на главния прокурор за сваляне на имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

„Аз не бих го приел сериозно, ако колегите не ми бяха споделили, че имат същите заплахи”, коментира Димитър Главчев от ГЕРБ. Сред заплашваните има и две дами. „Утре те ще отидат да се срещнат със своите избиратели. Трябва ли те във всеки гражданин срещу тях да виждат потенциален луд от „Атака”, който тръгва да ги бие, защото е решил, че те са му виновни за нещо?”, коментира депутатът от парламентарната група на Патриотичния фронт Емил Димитров.

„Недопустимо е да сме подложени на телефонен тормоз почти 24 часа”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. „В съобщенията пише нещо като: "Вие сте недостойна да говорите или гласувате срещу великия Волен”, разказа независимият депутат Анна Баракова.

Илиян Тодоров от групата на „Атака” пък изрази учудване от оплакването на депутатите на ГЕРБ, тъй като публикуване на телефони на депутати не се случва за първи път. Той на свой ред попита къде е бил СЕМ и другите органи, когато през 2013 г. депутатите на „Атака” са били тормозени и заплашвани по телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика