Светослав Малинов не казва дали ще кандидатира пак за президент

Евродепутатът Светослав Малинов отклони журналистически въпрос в Русе дали ще се кандидатира отново за президент догодина. "Не мисля за тези неща, а за бежанците и въвеждането на гражданско образование в България, де да бяхме толкова бързи и стратегически за вътрешната политика, президентските избори са далече, нека да мине бюджетът", заяви на пресконференция Малинов. През 2011 г. той беше номиниран от ДСБ като общ кандидат на "Синята коалиция".

Светослав Малинов обясни, че е "привърженик не на бързите, а на постъпателните действия" и основниян му критерий е "да не се правят грешки". "Местните избори успокоиха страстите между противниците и привържениците на правителството, трябва да призная, че в момента няма друга алтернатива", уточни евродепутатът. За него местният вот е изиграл положителна роля, както последните евроизбори за предишния кабинет.

"Аз съм много притеснен от протестите на полицаите и искам да видя как ще завършат, защото всичко свързано с полиция и армия, е извънредно положение, бих искал всичко да приключи по-бързо", каза още евродепутатът. По думите му протестите създават общо усещане за несигурност у българските граждани.

"Не случайно определена категория служители са лишени от права за стачка и протест, присъщи на останалите, това е държавна традиция, свързана с много дълбоки основания", обобщи Светослав Малинов. В Русе той закри инициативата "Европейско междучасие", в което се включиха над 1000 деца от 25 училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини