Общинари спасиха глиганче от водна шахта в Стара Загора

С малко глиганче се увеличиха обитателите на старозагорския зоопарк след проведената от общински инспектори и служители на зоопарка в града спасителна акция за освобождаването му от дълбока щахта в парк Аязмото, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора, цитирани от "Фокус".

С общи усилия те успели да извадят животното, попаднало в необезопасената водна шахта. Никой не знае колко време е престояло там, но състоянието му в момента е добро.

Сигналът от граждани е получен в Районната служба за пожарна безопасност в Стара Загора, които веднага уведомяват звено „Инспекторат“, а те на свой ред търсят съдействието на зоопарка. Районът е обезопасен и след кратка консултация за начина на действие, се пристъпва към упояване на дивото животно, за да бъде извадено от дълбоката шахта.

Упойващата стреличка изстрелва директорът на зоокъта доц. Радослав Михайлов, който с транспортна клетка го откарва в зоологическата градина. По негова преценка мъжкото животно е на около 1 година и вече се чувства добре в новата си клетка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони