Шефът на АПИ Георги Терзийски се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Втори фалстарт на дело за удавено в басейн момиче

Нов данък „нощувка“ за стаите за гости

40 минути след нагъл грабеж над младежи полицията задържа извършителя

Фандъкова за тол системата: От месеци водим тежки преговори с АПИ, хората няма да плащат

Стотици отдадоха почит на Апостола в Шумен

Съд спря строителството на висока сграда на метри от варненския плаж

Зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов: Над 25% от заетите в област Велико Търново работят в сферата на земеделието Пред над 200 стопани от региона експерти разясниха бъдещето на Общата селскостопанска политика

Слави Трифонов: Дистанцията между политическата класа и избирателите се е задълбочила до нетърпимост

Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

Кобрата: Ще изляза на българска песен срещу Джошуа

Мартеници – късмети, изскачат от орехи

Алисия: Имам мъж до себе си, но не е популярен

Взрив от хепатит в Сунгурларе миналия декември, болните намаляват Общината няма пари за ваксини

Шумен почита актьора и театрален шеф Илия Раев

Депутатки коват закони, а Лола ди Мола – тях

“В трудни времена модата винаги е възмутителна“, казва великата Елза Скиапарели.

За да провери верността на това твърдение, модният ни детектив атакува парламента с фешън дрегер.

Първата спряна за преминаване на червено е депутатката Корнелия Нинова в летен костюм от синева и вода. Обичайно стриктната в поведението си на модното шосе дама е избрала тоалет от две части в синьо, съчетан с нежна блуза от деликатна материя и флорални мотиви. Небрежно отпуснатият аксесоар – колан в тревистозелено, като че ли нарочно е изгубил отреденото му място и подсилва усещането за лекота, което цари в областта на талията на госпожата. Преминаването на „късно жълто“ откривам в яркия коралов нюанс на маникюра, толкова неуместен за място като българския парламент, без значение от сезона и външните температури. Свежите, но едновременно с това неподходящи за парламентарната трибуна нюанси на демонстрирания тоалет показват несъобразяване с конкретната обстановка.

Пиша фиш за несъобразен с дрескода на парламента тоалет.

Задава се видимо изряден водач в лицето на депутат Цвета Караянчева от редиците на ГЕРБ. Монохромната визия от рокля, избрана с вкус и носена с елегантност, е като показен урок за дами, които не умеят да управляват десени и цветове. Елегантният тоалет в закачлив нюанс онагледява идеята как с различни като размер елементи може визуално да изваем и променим фигурата си. Големият размер на точките плавно преминава в стесняващ тялото мащаб, а напречните линии в долната част на роклята – различни по цвят и дебелина, елегантно поставят поантата на тази толкова красива дреха.

И само аксесоарът за коса, захапал неуместно кожената чанта, ме кара да отправя предупреждение до следващото нарушение.

Трудни времена настават за председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Въпреки сполучливия избор на рокля в победен червен нюанс за съжаление отново е посегнала към „неразрешени субстанции“ – ненужно изрязан детайл в областта на деколтето, разкриващ непожелани от нас тайни и пазви. Красивият топъл цвят на роклята не среща разбиране и подкрепа от страна на грубоватото сако в меланж от бяло и черно. Нанизът от перли, толкова добре съобразен с изискванията на парламентарния дрескод, губи от изяществото и нежността си в компанията на плътното сако и неуместната по форма и предназначение изрезка на деколтето.

И предвид позицията на госпожата се разминаваме само с почерпка за несъобразена модна комбинация.

Следващият партиен представител, спрял пред модния ми „слънчоглед“, е младата депутатка от „Атака“ Калина Балабанова. Възмутително неуместната визия на младата дама изисква спешна и бърза намеса от фешън правораздаването.

Какво прави подобно фриволно творение, създадено за романтична разходка или приятелско пощипване в парка из кулоарите на законотворния ни орган?! Материи, кройки и десени като този нямат и не трябва да имат място на булеварда на властта.

Професионалните претенции на дамата от „Атака“ са потърсили и вероятно намерили своето модно олицетворение в бастите, цветята и тревите, изникнали от аутфит като този, неистово нуждаещ се от поне едно бързолето колибри, което да извърши тайнството на опрашването.

Абсурдно и отчетливо гримираните в синьо клепачи и набързо свито като гнездо кокче довършват неприемливия за конкретната ситуация тоалет. Опитът на 25-годишната г-ца Балабанова е явно недостатъчен, за да управлява фешън возилото, на което се е качила.

И под угрозата от саморазправа отнемам свидетелството за модно управление.

Контролният ми уред изпищява и се взривява от непосилно високите стойности на кич при срещата с независимата, но толкова притеснявана тези дни Ана Баракова.

Политически независимата дама е постоянното модно вдъхновение за всеки уважаващ се или не толкова фешън и политически хейтър. Старателно избрала неутралните черно и бяло за тоалета си, депутат Баракова отново не е уцелила с избора на материя. Любителка на ненужно обемните драперии в областта на деколтето – тип жабо, депутатката би следвало внимателно да подбира еластични и немачкаеми тъкани. Смешна малка панделка е опънала крилца в недоумение относно мястото и ролята си в тази вакханалия от гънки и пластове, наречена блуза. Потъмненият нюанс на блонда в косата на дамата е изгубил мекото си златисто излъчване сред непонятните обеми и форми на прическата. И само черното сако страда мълчаливо, изгубило надежда да прибере и укроти модните напъни и недомислия на депутат Баракова.

Следва производство по бързата процедура с конфискация на возилото, пардон – блузата на водача.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.