Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Депутатки коват закони, а Лола ди Мола – тях

“В трудни времена модата винаги е възмутителна“, казва великата Елза Скиапарели.

За да провери верността на това твърдение, модният ни детектив атакува парламента с фешън дрегер.

Първата спряна за преминаване на червено е депутатката Корнелия Нинова в летен костюм от синева и вода. Обичайно стриктната в поведението си на модното шосе дама е избрала тоалет от две части в синьо, съчетан с нежна блуза от деликатна материя и флорални мотиви. Небрежно отпуснатият аксесоар – колан в тревистозелено, като че ли нарочно е изгубил отреденото му място и подсилва усещането за лекота, което цари в областта на талията на госпожата. Преминаването на „късно жълто“ откривам в яркия коралов нюанс на маникюра, толкова неуместен за място като българския парламент, без значение от сезона и външните температури. Свежите, но едновременно с това неподходящи за парламентарната трибуна нюанси на демонстрирания тоалет показват несъобразяване с конкретната обстановка.

Пиша фиш за несъобразен с дрескода на парламента тоалет.

Задава се видимо изряден водач в лицето на депутат Цвета Караянчева от редиците на ГЕРБ. Монохромната визия от рокля, избрана с вкус и носена с елегантност, е като показен урок за дами, които не умеят да управляват десени и цветове. Елегантният тоалет в закачлив нюанс онагледява идеята как с различни като размер елементи може визуално да изваем и променим фигурата си. Големият размер на точките плавно преминава в стесняващ тялото мащаб, а напречните линии в долната част на роклята – различни по цвят и дебелина, елегантно поставят поантата на тази толкова красива дреха.

И само аксесоарът за коса, захапал неуместно кожената чанта, ме кара да отправя предупреждение до следващото нарушение.

Трудни времена настават за председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Въпреки сполучливия избор на рокля в победен червен нюанс за съжаление отново е посегнала към „неразрешени субстанции“ – ненужно изрязан детайл в областта на деколтето, разкриващ непожелани от нас тайни и пазви. Красивият топъл цвят на роклята не среща разбиране и подкрепа от страна на грубоватото сако в меланж от бяло и черно. Нанизът от перли, толкова добре съобразен с изискванията на парламентарния дрескод, губи от изяществото и нежността си в компанията на плътното сако и неуместната по форма и предназначение изрезка на деколтето.

И предвид позицията на госпожата се разминаваме само с почерпка за несъобразена модна комбинация.

Следващият партиен представител, спрял пред модния ми „слънчоглед“, е младата депутатка от „Атака“ Калина Балабанова. Възмутително неуместната визия на младата дама изисква спешна и бърза намеса от фешън правораздаването.

Какво прави подобно фриволно творение, създадено за романтична разходка или приятелско пощипване в парка из кулоарите на законотворния ни орган?! Материи, кройки и десени като този нямат и не трябва да имат място на булеварда на властта.

Професионалните претенции на дамата от „Атака“ са потърсили и вероятно намерили своето модно олицетворение в бастите, цветята и тревите, изникнали от аутфит като този, неистово нуждаещ се от поне едно бързолето колибри, което да извърши тайнството на опрашването.

Абсурдно и отчетливо гримираните в синьо клепачи и набързо свито като гнездо кокче довършват неприемливия за конкретната ситуация тоалет. Опитът на 25-годишната г-ца Балабанова е явно недостатъчен, за да управлява фешън возилото, на което се е качила.

И под угрозата от саморазправа отнемам свидетелството за модно управление.

Контролният ми уред изпищява и се взривява от непосилно високите стойности на кич при срещата с независимата, но толкова притеснявана тези дни Ана Баракова.

Политически независимата дама е постоянното модно вдъхновение за всеки уважаващ се или не толкова фешън и политически хейтър. Старателно избрала неутралните черно и бяло за тоалета си, депутат Баракова отново не е уцелила с избора на материя. Любителка на ненужно обемните драперии в областта на деколтето – тип жабо, депутатката би следвало внимателно да подбира еластични и немачкаеми тъкани. Смешна малка панделка е опънала крилца в недоумение относно мястото и ролята си в тази вакханалия от гънки и пластове, наречена блуза. Потъмненият нюанс на блонда в косата на дамата е изгубил мекото си златисто излъчване сред непонятните обеми и форми на прическата. И само черното сако страда мълчаливо, изгубило надежда да прибере и укроти модните напъни и недомислия на депутат Баракова.

Следва производство по бързата процедура с конфискация на возилото, пардон – блузата на водача.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.