Слънчеви и топли почивни дни, температурите до 17°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември – слабо ще се повиши. През следващото денонощие промяна на синоптичната обстановка не се очаква.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

След полунощ и утре преди обяд на много места в Източна България и по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около обяд облачността ще се разкъса, видимостта ще се подобри и в следобедните часове над цялата страна ще е предимно слънчево.

Минимални температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 11° и 16°.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла.

След обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобри и времето ще е предимно слънчево.

Максималните температури на въздуха там ще са 12-14°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, по билата със слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.

В неделя ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще преобладава слънчево време.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 12° и 17°.

В понеделник и вторник северозападният вятър в Дунавската равнина и Източна България временно ще се усилва. Ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево.

Температурите ще се повишат, минималните ще са предимно между 5° и 10°, а максималните между 15° и 20°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето