Раненият при касапницата в Сливен Красимир: Димитър e заплашвал Симона с убийство

“Не мога да си простя, че така стана със Симона!” Това заяви в болничната си стая 28-годишният Красимир Н. от Сливен.

Младият мъж бе ранен от убиеца на деветокласничката Симона Великова (15 г.) при жестоката касапница в петък в сливенската гимназия по икономика, при която пострада и психоложката в учебното заведение.

Ден след трагедията Красимир е контактен и състоянието му се подобрява. Той е бил на косъм от смъртта, каза д-р Юлия Бянкова, завеждаща отделението по реанимация. Красимир е имал три пробождания и белият му дроб е бил засегнат.

Красимир разказа, че Симона и приятелката й му се обадили във фаталния ден и са поискали помощ. Твърди, че не познавал лично Димитър. Но е знаел от Симона, че той я притиска, заплашва и тя се страхува от него.

“Знам, че й е изпращал есемеси, в които я заплашвал с убийство. Преди време опирал газов пистолет в главата й... Затова, като поискаха да помогна, веднага реагирах”, обясни Красимир. Той живее близо до гимназията и видял, че млад мъж размахва пистолет.

“Той е слаб, висок. Казах си, че ще мога да го съборя”, каза мъжът. Когато приближил обаче, Димитър стрелял в очите му. Красимир се обърнал, за да не го улучи. Тогава нападателят забил нож в гърба му.

През една стая в хирургията на областната болница е настанена и педагогическата съветничка Стефка Султанова. Медицински работници разказаха, че първите думи на Красимир при постъпването в болницата били: “Как е госпожата!?” 40-годишната психоложка се намесила, за да спаси Симона и приятелката й. Но убиецът пробол с острието си и нея. Момичето издъхнало в ръцете й.

Живеещи край училището и учители разказват, че преди трагедията Димитър размахвал демонстративно пистолета и ножа край учебното заведение. Едно от децата го забелязало и се обадило на тел.112. Пом.-директорката Радослава Георгиева също повикала полиция. Минути преди да пристигне патрулката, убиецът успял да нападне смъртоносно Симона.

Димитър не е криминално проявен, не е осъждан, казаха от полицията. Има данни обаче, че бил сприхав, много агресивен и че в миналото правил опит за самоубийство. Учители заявиха, че още миналата година се навъртал около ученичката. Преподаватели и ученици се съмняват, че момиче като нея е възможно да се забърка с два пъти по-възрастен мъж. “Проблемите й са започнали, защото тя е отказала да стане приятелка на Димитър. Тогава той започнал да я преследва и да я заплашва”, каза учителка.

Основната версия: Престъпление от ревност

Основната версия на полицията за жестоката смърт на Симона и трагедията в училището остава престъпление от ревност.

Първоначалните данни от медицинските лица бяха, че Симона е била смъртоносно ранена на три места, включително и в областта на шията. Смъртта й е била моментална заради голяма кръвозагуба.

Учители от гимназията заявиха, че класът на Симона бил един от най-добрите. Нея описват като старателна и неконфликтна. След развода на родителите си се преместила да живее с майка си във вилната зона на близкото до Сливен село Сотиря. Вероятно там момичето се е запознало с Димитър.

На Димитър бяха повдигнати обвинения за убийство по особено жесток начин и за опит за убийство на повече от едно лице, каза прокурорът в Окръжна прокуратура-Сливен Руси Русев. Извършителят бил в добро здравословно състояние, въпреки опита си да се самоубие с газовия си пистолет. Изстрелът причинил само одраскване на небцето му.
В понеделник и вторник психолози ще работят с учениците и учителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право