„Литекс” спря 9 играчи за националните отбори

Ръководството на „Литекс” няма да пусне в мъжкия и младежкия национален отбор повиканите общо 9 футболисти. Те трябва да се явят на тренировъчния лагер в Правец, който започва в понеделник и завършва в петък с приятелски мач между мъжете и младежите. В сряда мъжките национали ще бъдат разделени на два отбора и ще играят секретна контрола помежду си при закрити врати.

Селекционерът на „А” отбора Ивайло Петев е изпратил повиквателни на петима футболисти от „Литекс” - Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев. Само „Берое” има толкова много представители в националния - също петима играчи. Треньорът на младежите Антони Здравков е поканил четирима от Ловеч - Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев и Кирил Десподов. Наложи се двамата наставници да попълнят отборите си с нови играчи, за да осъществят плановете си за подготовката и контролните игри.

По наредба БФС може да наложи обща глоба на „Литекс” в размер на 90 000 лева - по 10 000 лева за всеки спрян футболист. Подготвителният лагер е в период, който е предвиден за мачове на националните отбори в календара на ФИФА и клубовете са длъжни да освободят повиканите играчи. България няма да играе официален двубой, а залага на двустранна игра по желание на селекционера Ивайло Петев.

Спецът от ловешкото село Баховица е бламиран от клуба, в който игра като футболист - „Литекс”. Сметките му се объркаха и от отпадането на двама контузени - Георги Костадинов („Левски”) и Радослав Терзиев („Ботев”). На тяхно място и като заместници на петимата „оранжеви“ национали Петев повика шестима нови - Лъчезар Балтанов и Даниел Генов („Ботев”), Стефан Станчев и Михаил Венков („Черно море”), Кирил Котев („Локомотив” Пд) и Радослав Цонев („Левски”).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ