30 спасители участват в спасителната акция край Крушунските водопади

Минимални били шансовете за оцеляване

Цял ден продължи издирването на двамата туристи, затрупани от земна маса край Крушунските водопади. Над 30 души участваха в спасителната акция. Инцидентът стана към 12 ч в петък. Тогава 200 кубика скала и пръст затрупаха семейна двойка – българка и англичанин. Разчистването продължило до 4 ч вчера. След няколко часа то било възобновено. В акцията участват пожарникари, планински спасители, както и специално обучено куче.

Двамата затрупани живеели в Лондон и били на гости на своя приятелка от Плевен, която по чудо се спасила. Тя е настанена в болница в стабилно състояние.

Шансовете затрупаните да са оцелели са минимални, но още ги има, казаха вчера спасители. Според тях съществувала вероятност съпрузите да са попаднали в образувала се кухина при свлачището.

Местни хора обясниха, че срутването е нещастен случай, който е нямало как да бъде предвиден. Според специалисти до момента подобни свлачища на територията на парк “Маарата” не е имало, а общината редовно е извършвала проверки и премахвала рискови скали и камъни.

Коментари

Задължително поле