Загиналият на магистрала "Тракия" Николай взел колата назаем, за да види болната си майка

33-годишният Николай Трифонов е загиналият мъж при катастрофата на автомагистрала „Тракия” край Пазарджик тази сутрин, съобщава TrafficNews.bg

На 21 ноември той ще е щял да навърши 34 години. Оставя жена и две деца.

Николай е близък приятел с братята Асен и Рангел Асенови от село Ягодово, известни като „вълчетата”. Тази сутрин взел автомобила на Асен с марка БМВ, за да стигне до София, където трябвало да отиде на свиждане на своята онкоболна майка. Така и не стигнал дотам.

На 96-ти километър на магистралата, на прав участък между Пловдив и Пазарджик, автомобилът се блъснал в мантинелата, след което се е забил в турски ТИР, превозващ локум.

„Причината за този нещастен случай най-вероятно е превишена скорост. От следите личи, че има удар в мантинелата, от там отклоняване и удар във влекача с полуремарке.”, разказа пред TrafficNews.bg пътният полицаи от Пазарджик Александър Минков.

Загиналият Николай Трифонов се е занимавал с изобретяването на специални машини за цигари. Често го викали извън страната и бил материално осигурен. Приятелите го описват като добро и работливо момче.

От полицията отчитат завишаване на броя на пътните инциденти с жертви и ранени в района на Пловдив и Пазарджик. От КАТ призовават шофьорите да шофират по-внимателно и да се грижат за собствения си живот и за този на другите участници в движението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини