Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Москва обеща ответни действия заради новите санкции на ЕС по случая „Скрипал

МВР: Шофирайте с повишено внимание в района на Ихтиман по АМ „Тракия“

Илюзията „Титаник“ никога не потъва Премиера в сатирата на пиеса от Христо Бойчев

Фалшификации с ТЕЛК разкрити от прокуратурата МВР и НОИ (обзор) Пенсионери по инвалидност не знаели от какво са болни

Два кораба горят в Керченския проток (ВИДЕО)

Полицаите излизат на национален протест пред Народното събрание

Националният протест на сектор „Сигурност” ще започне в 13.00 часа на пл. „Народно събрание”. В Деня на професионалния празник на полицията у нас служители на МВР продължават с протестните действия след заявените отстъпки от страна на правителството.Валентин Попов, председател на Синдикална федерация на служителите в МВР обясни, че не може да прогнозира предварително колко протестиращи ще се съберат, но допълни, че това ще бъде най-големият протест, правен през годините до сега, съобщи „Фокус“. 

Очаква се да се проведат и локални протести в страната.

Синдикалните организации в МВР, МП и ДАТО искат незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016г. в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

Преди протеста ще бъде проведен извънреден Съвет за социално партньорство. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

На 8 ноември във връзка със събиране на служители на МВР се въвежда временна организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 8 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, както следва: на пл. „Народно събрание”; около Националния стадион „Васил Левски”, с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието; на пл. „Кн. Александър І”, с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието

Извънреден Съвет по национална сигурност

По покана на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова чера бе проведена среща на ръководството на МВР със синдикалистите, организатори на протеста на полицаите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На срещата бе обсъдено провеждането на извънреден Съвет за социално партньорство, който е насрочен за днес. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

Рано тази сутрин служители от всички звена на МВР във Варна тръгнаха към София за националния протест на полицаите.

Четири автобуса потеглиха от морската столица, съобщава Нова телевизия. Към протестиращите от Варна се включиха и надзиратели от затвора в града.

Близо 200 ченгета от Бургас също се качиха в рейсовете към столицата на България в знак на недоволство от предлаганите реформи в системата.

Около 600 полицаи от Пловдив ще вземат вземат участие в общонационалния протест в София.

Това каза Атанас Тавков, председател на пловдивската организация на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Има организирани автобуси, с които полицаите ще се придвижат до столицата. По думите на Тавков, няма да бъде допуснато радикализиране на националния протест. Полицаите сами ще охраняват протеста си. Създадена е нужната организация за опазване на обществения ред и недопускане на провокации от външни лица, каза Тавков. По думите му, ако днес не се постигне резултат, протестите на полицаите ще станат безсрочни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.