Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“

Двама мъже ограбиха белгиец в Търговище

Контрера от ВМРО: До дни ще бъдат установени и задържани мъжете, които съблякоха момче в автобус на градския транспорт

Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Полицаите излизат на национален протест пред Народното събрание

Националният протест на сектор „Сигурност” ще започне в 13.00 часа на пл. „Народно събрание”. В Деня на професионалния празник на полицията у нас служители на МВР продължават с протестните действия след заявените отстъпки от страна на правителството.Валентин Попов, председател на Синдикална федерация на служителите в МВР обясни, че не може да прогнозира предварително колко протестиращи ще се съберат, но допълни, че това ще бъде най-големият протест, правен през годините до сега, съобщи „Фокус“. 

Очаква се да се проведат и локални протести в страната.

Синдикалните организации в МВР, МП и ДАТО искат незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016г. в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

Преди протеста ще бъде проведен извънреден Съвет за социално партньорство. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

На 8 ноември във връзка със събиране на служители на МВР се въвежда временна организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 8 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, както следва: на пл. „Народно събрание”; около Националния стадион „Васил Левски”, с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието; на пл. „Кн. Александър І”, с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието

Извънреден Съвет по национална сигурност

По покана на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова чера бе проведена среща на ръководството на МВР със синдикалистите, организатори на протеста на полицаите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На срещата бе обсъдено провеждането на извънреден Съвет за социално партньорство, който е насрочен за днес. Дневният ред на заседанието предвижда да се обсъди отпадането на параграфи 10 и 16 от преходните и заключителни разпоредби от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. Ще бъдат дискутирани следващите необходими мерки за реформа в МВР.

Рано тази сутрин служители от всички звена на МВР във Варна тръгнаха към София за националния протест на полицаите.

Четири автобуса потеглиха от морската столица, съобщава Нова телевизия. Към протестиращите от Варна се включиха и надзиратели от затвора в града.

Близо 200 ченгета от Бургас също се качиха в рейсовете към столицата на България в знак на недоволство от предлаганите реформи в системата.

Около 600 полицаи от Пловдив ще вземат вземат участие в общонационалния протест в София.

Това каза Атанас Тавков, председател на пловдивската организация на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Има организирани автобуси, с които полицаите ще се придвижат до столицата. По думите на Тавков, няма да бъде допуснато радикализиране на националния протест. Полицаите сами ще охраняват протеста си. Създадена е нужната организация за опазване на обществения ред и недопускане на провокации от външни лица, каза Тавков. По думите му, ако днес не се постигне резултат, протестите на полицаите ще станат безсрочни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.