Съпругата на Емил Шарков: Как полицаите да са уверени в себе си, животът им е оценен на 11 000 лева

Никой от системата на МВР не ми даде отговор защо се стигна до смъртта на Емил. Аз за себе си имам свои отговор на този въпрос. Това заяви пред Нова телевизия Милена - съпругата на убития командос Емил Шарков по време на спецоперацията в Лясковец.
"Адекватното наказание за Петко Петков е най-тежкото, което позволява нашето законодателство и това е доживотен затвор. Очаквам адекватната позиция на българската правораздавателна система", коментира носителката на титлата "Мисис България".

"Аз категорично подкрепям полицейските протести. Дълги години бях съпруга на спецполицай и смята, че всеки един от служителите на МВР, които излизат на улицата, трябва да е уверен в себе си. Тази увереност трябва да му я дадат държавата, ръководството, обществото. В момента обаче се размива респекта към институцията МВР", продължи Милена Шаркова.

"Назрял е моментът за промени. Разклатеното уважение на обществото към МВР се дължи на различни фактори. Има огромна девалвация на ценностите в нашето общество. Редовите полицаи са жертва на всички действия на управляващите", коментира съпругата на Емил Шарков.

"Може би 95% от полицаите, които протестират, са глави на семейства. Всеки път, когато те излизат на работа, техните близки се притесняват за живота им. Животът на всеки един полицаи е оценена на 11 000 лева. Това е сумата, която ще получат близките на служителите на МВР, които са загубили живота си по време на работа", поясни Милена Шаркова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини