Започна националният протест на сектор "Сигурност" пред парламента в столицата

Започва националният протест на сектор „Сигурност” на пл. „Народно събрание” в столицата, предава Фокус.

В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада са се събрали няколко хиляди от работещите в сектора. Те носят български знамена, а много от тях са дошли с децата си. Обстановката към момента е спокойна, а броят на хората, които се струпват на площад "Народно събрание" непрекъснато се увеличава. В протеста ще се включат служители от цялата страна.

След свиканото тази сутрин извънредно заседание на Съвета за социално партньорство стана ясно, че правителството оттегля предлаганите промени в проектобюджета за 2016 година, касаещи социалния пакет на служителите в сектор „Сигурност”, които предизвикаха полицейски протести в цялата страна.

Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано. Началото на протеста бе дадено с националния химн в изпълнение на надзирателка от затворите. Протестиращите служители отдадоха почит на загиналите си колеги като в продължение на минута стояха клекнали.

Преди началото на протеста беше обявено, че той е срещу политиката съсипала и съсипваща националната сигурност в България през последните десетилетия и като отговор на атаките срещу служителите на МВР, чиито авторитет е бил свален до минимум. Протестиращите освиркаха финансовия министър Горанов.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини