Сливен изпраща Симона

Убиецът наръгал момичето 20 пъти

Ден на траур е обявен днес в Сливен, когато градът се сбогува с 15-годишната Симона Великова. Тя беше убита в двора на професионалната гимназия по икономика. Отменя се и насрочената за този ден церемония за встъпване в длъжност на новия кмет Стефан Радев. Новите управници на общината ще положат клетва във вторник.

Предложението за обявяване на траурния ден възникна в социалните мрежи и беше подкрепено от много граждани, съобщи инициаторката Пепа Данева. “Омръзна ми да изпращаме деца от този свят! Няма по-голяма мъка от това. Ужасно и недопустимо е децата ни да стават жертва на престъпници”, каза Данева.

В понеделник сутринта в гимназията на Симона влизат екипи от психолози. Целта е да се окаже професионална помощ на децата и преподавателите им да преодолеят огромния шок и стрес от трагедията.

Междувременно окръжната прокуратура ще внесе искане в съда на 28-годишния убиец Димитър Н. да бъде наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. Вчера убиецът беше изписан от болницата и преместен в ареста. Той пострада леко, след като се опита да се самоубие с газов пистолет. Вече са му повдигнати обвинения за убийство с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице. За тези престъпления се предвиждат най-тежките наказания в закона: от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Заключенията от аутопсията на жертвата все още не са готови, каза съдебният лекар д-р Тома Чаушев. “Досега установихме между 15 и 20 рани в корема, гърдите, гърба, горната част на крайниците, шията”, съобщи д-р Чаушев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право