Шофьор, убил двама на пътя, изоставил малкия си син и се покрил в Африка

Аби Мохамед, който на 2 януари 2013-а след бясно шофиране със 194 км/час по магистрала "Тракия" при неправилно изпреварване се блъсна в разделителната мантинела, е зарязал малкия си син.

23-годишният Мохамед се заби в носеща колона на надлеза между селата Динката и Щърково, като при катастрофата загинаха момче и момиче, а други двама бяха тежко ранени. Сериозно пострада и самият Аби Мохамед, съобщи "Марица".

Майка на детето е Светлана Николова, която е една от жертвите във фаталния ден.

Мохамед веднага го припозна, но не е имал претенции към него, обясни майката на Светлана Мая Пандова-Николова пред Окръжния съд в Пазарджик, който в петък започна с разпитите на свидетели по делото.

Майката и бащата били против връзката на дъщеря им с Мохамед, а когато детето на младите се родило, се заели с отглеждането му. Самият Мохамед не се появил да види отрочето си, след като станала катастрофата. Обади се само веднъж на рождения му ден, но нито знам, нито пък искам да знам откъде, каза бащата на Светлана Борислав Николов. Той разказа, че интерес към внука му проявил само бащата на Мохамед, който обяснявал, че синът му е много зле и вече всичко било приключило за него.

Самият Аби Мохамед продължава да бъде с неизвестен адрес. Преди месец адвокатът Елвира Панкова представи пред съда медицински документи от болница в Северна Африка, но без информация къде се намира нейният подзащитен. Заради искането Мохамед лично да присъства на делото процесът беше забавен с месец.

Три осъдителни присъди за шофиране в нетрезво състояние пък получи пазарджиклията П. А. Последното наказание от 8 месеца затвор е определено от Окръжния съд в Пазарджик, който потвърди решението на районните магистрати.

Мъжът отива зад решетките заради инцидент на 6 септември 2014-а. След като си пийнал, той решил да отиде до заведение за бързо хранене на магистралата. На отбивката за ресторанта изгубил контрол над колата и се блъснал в насрещно движеща се друга кола. Първоначално не спрял, но след 600 метра бил застигнат и принуден да отбие. На мястото пристигнали полицаи и при проверката се оказало, че шофира с 2,41 промила.

Пред окръжните магистрати водачът нарушител призна вината си и това му осигури намаляване с една трета на престоя зад решетките. Присъдата е ефективна, тъй като той вече има в досието си две присъди за каране в нетрезво състояние. През 2008-а е получил девет месеца пробация, а две години по-късно е осъден на 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Решението на Окръжния съд е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони