Вратарят на „Барса“ подкара Cupra Марк-Андре тер Щеген стана посланик на испанската марка

Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Ирина Шейк туърква сред група мъже (ВИДЕО)

Екоминистърът: Ще променим Закона за управление на отпадъците

16 зали за разпит на защитени свидетели

Изпращане на електронни призовки и онлайн издаване на удостоверения за липса на висящи наказателни производства за гражданите. Това са част от мерките за създаване на електронно правителство, които трябва да бъдат реализирани в близките 5 години по националната програма “Цифрова България 2020”. Документът беше публикуван за обществено обсъждане в края на миналата седмица.
В действителност и сега от деловодствата на съдилищата изпращат призовки по имейл, но това са единични случаи, по решение на съдията по дадено дело.

Стратегията предвижда още гражданите да правят онлайн справки по движението на прокурорски преписки. Не е ясно обаче дали ще може да се проверява самото съдържание на документа, или просто докъде е стигнала преписката и дали има решение по нея.

В мерките е заложено до 2 години да бъдат оборудвани 10 зали в Специализираната прокуратура и в 6 от затворите, така че в тях да могат да се разпитват чрез дистанционна връзка свидетели с тайна самоличност, служители под прикритие и вещи лица.

За изграждането на Правителствения облак за електронното управление на страната ще са нужни 30 млн. лева. Не е уточнено каква част от финансирането ще бъде осигурено чрез държавния бюджет и каква от други източници. За всяка една от отделните мерки по стратегията се предвижда финансиране или по някоя от оперативните програма на ЕС, или чрез бюджета на съответните ведомства. В стратегията е заложено още и създаване на домейн на кирилица “.бг”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.