Новият стар кмет на Русе встъпи в длъжност

Новият стар кмет на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/ се закле и встъпи в длъжност на първата тържествена сесия на избрания Общинския съвет. Въпреки мнозинството от 21 старейшини на ГЕРБ в местния парламент, от групата им не беше издигнат председател. По предложение на съветниците от БСП за поста беше избран ректорът на Русенския университет /РУ/ проф.чл.-кор. Христо Белоев. Вторият му мандат начело на РУ изтича и той не може да се кандидатира отново.

Русенският градоначалник продължава да управлява със същите си петима заместници и екип до ниво директори на дирекции. Промени се очакват за "всички лошо работещи структури". Трима от заместник-кметовете и главният архитект не са членове на ГЕРБ.

През следващите 4 г. с осигурените 100 млн.лв. по ОП "Региони в растеж" и други европрограми ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе.

За Пламен Стоилов на местните избори са гласували 52,94% /28 932/ избиратели, обявиха от Общинската избирателна комисия. В 51-местния парламент влизат общо 10 партии и коалиции. ГЕРБ има 21 съветници, МК"Патриотите - ВМРО",, БСП и Реформаторският блок - по шестима, а АБВ - трима. С по двама съветници са "Атака", БДЦ, "Българска Социалдемокрация" и ДПС, а "Глас народен" - 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони