Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

ЕК: Очакваме Турция да спази обещанията си относно бежанците

Трима руски граждани са задочно обвинени за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев

Новият стар кмет на Русе встъпи в длъжност

Новият стар кмет на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/ се закле и встъпи в длъжност на първата тържествена сесия на избрания Общинския съвет. Въпреки мнозинството от 21 старейшини на ГЕРБ в местния парламент, от групата им не беше издигнат председател. По предложение на съветниците от БСП за поста беше избран ректорът на Русенския университет /РУ/ проф.чл.-кор. Христо Белоев. Вторият му мандат начело на РУ изтича и той не може да се кандидатира отново.

Русенският градоначалник продължава да управлява със същите си петима заместници и екип до ниво директори на дирекции. Промени се очакват за „всички лошо работещи структури“. Трима от заместник-кметовете и главният архитект не са членове на ГЕРБ.

През следващите 4 г. с осигурените 100 млн.лв. по ОП „Региони в растеж“ и други европрограми ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе.

За Пламен Стоилов на местните избори са гласували 52,94% /28 932/ избиратели, обявиха от Общинската избирателна комисия. В 51-местния парламент влизат общо 10 партии и коалиции. ГЕРБ има 21 съветници, МК“Патриотите – ВМРО“,, БСП и Реформаторският блок – по шестима, а АБВ – трима. С по двама съветници са „Атака“, БДЦ, „Българска Социалдемокрация“ и ДПС, а „Глас народен“ – 1.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.