Таксиджия събори полицай и се опита да избяга в Русе

Таксиметров шофьор се опита да осуети полицейска проверка и събори униформен служител, след което се опита да избяга посред бял ден в Русе.

64-годишният И.К. е заловен след кратко преследване в района на Симовата мелница, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Той се разследва по започналото бързо производство за престъпление против реда на управление и преченето на орган на властта по чл. 270 от Наказателния кодекс /НК/.

Екшънът се е разиграл на ул. "Борисова" 51, където таксиджията бил спрял неправилно шевролета си. Когато пристигналият мотопатрул поискал да го провери, той потеглил рязко с таксито и бутнал единия полицай на платното. Свидетели на дръзкото неподчинение станали минувачи и изчакващите служители от общинския "паяк" за репатриране на автомобили.

В т.нар. зона за кратковременен престой на автомобила има точно определени стоянки за таксита. Някои от шофьорите им обаче спират и в забранени участъци, докато чакат клиенти. Често те се карат кой къде може да престоява заради недостига на места.

Платеното паркиране в крайдунавския град носи средно по 50 000 лв. приходи в общинския бюджет, включително от поставени скоби и репатрирани коли. Едночасовият престой струва левче, а годишният абонамент е 120 лв. Глобата на "паяка" за вдигнат автомобил е 40 лв., а ако собственикът нарушител е наблизо, плаща двайсетачка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини