Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

Прокуратурата изяснява свалена пломба в „Монтюпе“

Окръжната прокуратура в Русе изяснява кой е премахнал пломбата от принудително спряната инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти „Монтюпе“. Това стана ясно на заседанието в Административния съд /АС/ в крайдунавския град. Сигнал за нарушението е подал служител на предприятието, а извикан нотариус е съставил констативен протокол. Още на другия ден от екоинспекцията за възстановили пломбата.

Леярната беше запечатана на 23 септември т.г. със заповед на директора на РИОСВ инж. Лилия Атанасова, която от „Монтюпе“ оспорват като „незаконосъобразна“. АС вече потвърди административния акт. Той е в сила, докато се изпълнят условията в комплексното разрешително на завода.

До седмица двете страни трябва да се запознаят с взаимните искания за разпит на нови свидетели, за комплексна екологична и техническа експертиза и други доказателства по делото. От „Монтюпе“ пердставиха обобщен анализ на служба по трудова медицина за здравословното състояние на персонала и направените замервания на въздуха от частна фирма.

В завода има общо 7 работещи карусела, от които един е учебен. Изработваните алуминиеви глави за „Ауди“ са 15-20% от общото производство. На запечатаната инсталация се леят само две от общо 5 версии на глави за автомобилната марка. Леярната се обслужва от 100 работници.

До пломбирането се стигна след залпово замърсяване на атмосферата на 14/15 сетември т.г. Извънредните замервания на РИОСВ откриха, че един от източниците на вредни емисии в Индустриалния парк на Русе е „Монтюпе“. При проверки в източната промишлена зона екоинспектори откриха още замърсители.

Освен от „Лубрика“, зловонните миризми идват при топене на мас на площадка на ЕТ „Красимир Атанасов Роял“ в Индустриалния парк, свинеферма на ЕТ „Антоанета Симеонова“ в землището на близкото село Николово и изгаряни отпадъци на нерегламентирани сметища в крайдунавския град. РИОСВ запечатана леярна и на „Билбобул“ ООД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.