Посланик Анатолий Макаров: Надявам се „Турски поток“ да мине през България

6 години затвор за водача, който блъсна и уби балетистa Мартин Чиканов

“Анфийлд“ по план „Ататюрк“

Кметът на Шумен срещу нова цена на водата Призовава КЕВР да преосмисли увеличението

Вътрешният министър: Не е необходима промяна на мерките за сигурност в България

Четирима пешеходци ранени за ден във Варна

Вижте протеста на строителния бранш през обектива на „Труд“ (СНИМКИ)

Иззеха 150 000 къса цигари без бандерол във Видин

Автобус изгоря във Велинград Няма пострадали при инцидента

Финансовата директорка на Huawei бе освободена под гаранция в Канада

Домът за медико-социални грижи във Варна получи дарение от „Българската Коледа“ Робот за прохождане ще помага на болни деца

Петима загинали при стрелба в катедрала в Бразилия Секунди преди полицията да го залови, стрелецът се е самоубил пред олтара

Шефът на СДВР Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Парламентът прие на първо четене да отпадне номерацията на партиите в бюлетината

Истанбулската конвенция и Световното по футбол са най-търсени в Google у нас

Прокуратурата изяснява свалена пломба в „Монтюпе“

Окръжната прокуратура в Русе изяснява кой е премахнал пломбата от принудително спряната инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти „Монтюпе“. Това стана ясно на заседанието в Административния съд /АС/ в крайдунавския град. Сигнал за нарушението е подал служител на предприятието, а извикан нотариус е съставил констативен протокол. Още на другия ден от екоинспекцията за възстановили пломбата.

Леярната беше запечатана на 23 септември т.г. със заповед на директора на РИОСВ инж. Лилия Атанасова, която от „Монтюпе“ оспорват като „незаконосъобразна“. АС вече потвърди административния акт. Той е в сила, докато се изпълнят условията в комплексното разрешително на завода.

До седмица двете страни трябва да се запознаят с взаимните искания за разпит на нови свидетели, за комплексна екологична и техническа експертиза и други доказателства по делото. От „Монтюпе“ пердставиха обобщен анализ на служба по трудова медицина за здравословното състояние на персонала и направените замервания на въздуха от частна фирма.

В завода има общо 7 работещи карусела, от които един е учебен. Изработваните алуминиеви глави за „Ауди“ са 15-20% от общото производство. На запечатаната инсталация се леят само две от общо 5 версии на глави за автомобилната марка. Леярната се обслужва от 100 работници.

До пломбирането се стигна след залпово замърсяване на атмосферата на 14/15 сетември т.г. Извънредните замервания на РИОСВ откриха, че един от източниците на вредни емисии в Индустриалния парк на Русе е „Монтюпе“. При проверки в източната промишлена зона екоинспектори откриха още замърсители.

Освен от „Лубрика“, зловонните миризми идват при топене на мас на площадка на ЕТ „Красимир Атанасов Роял“ в Индустриалния парк, свинеферма на ЕТ „Антоанета Симеонова“ в землището на близкото село Николово и изгаряни отпадъци на нерегламентирани сметища в крайдунавския град. РИОСВ запечатана леярна и на „Билбобул“ ООД.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.