Най-евтиният бензин е във Варна - 1,86 лева за литър

Ценова война смъкна драстично цените на горивата във Варна и зареждането в морската столица в момента е най-евтино в цялата страна. Битката се разгоря, след като в средата на октомври аптечният бос Веселин Марешки отвори своя бензиностанция, на която пусна литър бензин А95 за 1,86 лв., дизел за 1,79 лв. и газ за 83 ст.

Първи реагираха няколко малки търговци, които свиха цените на колонките за газ до 82 ст. От няколко дни на ценовата война отговориха и големите вериги бензиностанции. Няколко обекта на ОМВ в западните квартали пуснаха пропан-бутан за 81 ст., бензин А95 за 1,86 лв. и дизел за 1,77 лв./л.

"Най-сетне цените паднаха, но сега трябва да обикаляме целия град, за да намерим най-евтиното", коментираха шофьори, изненадани от големите маржове на различните бензиностанции.

Марешки се цели в София и Пловдив

Пред "Труд" Веселин Марешки обясни, че планира да отвори бензиностанции в София и Пловдив, където има складови бази, тъй като главната му цел била да снабдява с евтини горива фирмените си коли и тези на дистрибуторите. На въпрос откъде купува горива той отвърна: "Снабдявам се от най-реномирания доставчик", без да уточни кой е той.

Дори в Стара Загора, където от две години се води конкурентна война, цените не са толкова ниски. В понеделник бензинът в някои малки обекти падна до 1,93 лв. за литър, същата цена се искаше и за дизела. Газът се харчи за 84 стотинки. Големите вериги държат 1,95 лв. за бензина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини