Изключен от ГЕРБ се върна на бял кон в Пловдив

Досегашният депутат Здравко Димитров, който преди два месеца беше изключен от парламентарната група на ГЕРБ заради решението си да се кандидатира за кмет на Пловдив, встъпи в новата си длъжност на областен управител.

"В управлението на област Пловдив ще следвам модела "Бойко Борисов", което означава съзидание, изграждане, а когато трябва - отстъпчивост, примирение и защита на гражданите", декларира новият губернатор.

Той прие символичния ключ на областната администрация от досегашния управител Розалин Петков. Той пък се връща в община Пловдив, където ще е заместник-кмет с ресор икономика и здравеопазване.

Официалната церемония бе уважена от Пловдивския митрополит Николай, който отслужи водосвет. "Всяка власт е дадена от Бог. Тя е голяма отговорност. Църквата почита властта, защото брани държавата и народа", заяви дядото.

Здравко Димитров декларира, че е член на ГЕРБ и никога не е напускал партията, защото според него това е призвание и усещане, а не обикновена партийна книжка. Той благодари за подкрепата, получена от кмета Иван Тотев (ГЕРБ), и допълни, че цялото напрежение между двамата е приключило с края на изборите. "Оттук насетне ще работим в синхрон, защото иначе ще страдат хората", каза Димитров.

Бившият депутат беше конкурент на Тотев и беше част от причината градоначалникът да бъде принуден да отиде на драматичен балотаж. Дядо Николай пък беше скаран с кмета, но след посещение на премиера Бойко Борисов в петък в Пловдив конфликтите бяха потушени. Николай даже пусна благодарствено изявление към премиера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини