Времето днес ще е много топло, опасно ветровито ще е в 21 области

Облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Ще е топло с максимални температури между 18° и 23°. Такава е прогнозата за времето съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен предимно западен вятър. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Ще духа силен, по откритите части до бурен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 4°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Жълт код за силен вятър е обявен за 21 области в страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град и Перник.

В Южна България ще духа силен западен вятър, с пориви до 20 м/сек. В Северна България поривите на вятъра ще достигнат 22-24 м/сек.
При тази степен на предупреждение има опасност от летящи във въздуха предмети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето