Адвокат Марковски: Ще защитавам Ембака от сърце, ще пледираме неизбежна самоотбрана

Ще защитавам Ембака от сърце. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът Марин Марковски, който от вчера е поел заедно с колегата си Росен Недин защитата на Емил Чачев-Ембака. Вчера Ембака, който се издирваше от около 5 месеца за убийството на легионера Николай Чивиев се предаде, придружаван от Недин и беше разпитан в присъствието на съдия за случилото се на магистрала "Струма" в края на юни тази година.

"Вижда се, че на мястото на инцидента има две коли и счупено стъкло. Пътят е бил затворен, но дори не е имало знак. Драмата не е в това, че е влязъл на забранено място, а че е убит човек. Дори и свидетели казват, че пазачът на обекта е преследвал и засичал клиента ми и затова започва драмата. Държа да довърша фактологията. Когато го е стигнал, работника е счупил стъклото на колата му, а след това е ударил и жената в колата. Освен детето с Ембака пътува и още един свидетел, в другата кола също има още хора. Опитният следовател може да намери истината. По делото е иззета и палка, която е на пазача. Легионерът, който 17 години се е занимавал с бойни изкуства и уж умее да общува в кризисни ситуации, върви с тази палка и тръгва да удря моя клиент по главата", заяви Марковски.

Той казва, че клиентът му хвърля камък от разстояние за самозащита. "Доказано е точно това нещо. Мога да претендирам за коректност. След това Ембака го води в болницата. Това има значение, убиецът би избягал, но той не го прави. Чупят му колата, нападат му жената и детето, нормален рефлекс е бащата да защити семейството си", добави адвокатът.

"Опитният следовател може да намери истината и тя се крие и в иззетите веществени доказателства", посочи Марковски.

Адвокат Марковски посочи, че за делото няма никакво значение къде се е укривал през тези 5 месеца Ембака. "Изкушавам се с шега. Понеже полицията стачкува, той е преценил, че не могат да го хванат и се е предал сам.

"Категорично ще пледираме версията неизбежна самоотбрана. Важното е, че първо той се е предал - съдействал е на полицията, с което е показал: "Аз нямам какво да крия". При нападение всеки има право да се защитава", заяви Марковски.

Той припомни негови дела, по които е оправдал клиентите си точно по този казус - неизбежна отбрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини