Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Контрабандна валута за над 200 хил. лв. задържаха на Капитан Андреево

Кметът на Велико Търново преговаря за газифициране на старинния квартал „Варуша“

Здравни работници протестират в Румъния срещу намаляване на заплати

Ева Майдел: Влизането в Еврозоната е най-важната тема за България за последните 20 години

МБАЛ „Света Анна” е поредната болница, която получава дарение от Швейцария

Клиниката по Ортопедия и Травматология на варненската болница „Света Анна„ получи днес дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, което бе изпратено в рамките на организирана от Посолството на Република България в Берн хуманитарна акция.

Помощта е предоставена от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария като цялостната организация за подготовка на дарението, беше осигурена от Посолството в Берн в сътрудничество и с подкрепата на Български Червен Кръст.

Това дарение е четвъртото поред в рамките само на последните два месеца като до сега хуманитарна помощ бе доставена на болницата в Казанлък, на болница „Пирогов”, София и на МБАЛ Силистра.

И този път, както и до сега в акцията доброволно и безвъзмездно се включиха наши сънародници живеещи в Швейцария, които се включиха в окомплектовано и товаренето на дарението, което потегли за Варна на 06.11.2015 и се очаква се да пристигне в болницата утре, 11.11.2015.

Осъществяването на всички тези акции в последните месеци стана възможно благодарение на възстановения от Посолството на Република България в Берн контакт с Фондация „Помощ и Подкрепа”, с която бяха осъществени две успешни акции – през 2013 и 2014 г.когато бяха реализирани дарения на болнични легла и обзавеждане за Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София” гр. София, както и дарение на дрехи, обувки, одеала, завивки с получател Български Червен Кръст, които бяха предназначени за бежанците в България.

Фондацията е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария, основана през 1994г, която осъществява мащабни дарителски акции за нуждаещи се по целия свят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.