Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви Били са вътре като арестанти

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Спират за ден водата на Шумен, Велики Преслав и Търговище

Над 120 000 души от градовете Шумен, Велики Преслав, Търговище и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов остават без вода в сряда. Режимът се въвежда от 4 часа призори до полунощ, за да се извършат аварийно-възстановителни дейности по магистралния водопровод, който захранва населените места от язовир „Тича“, съобщиха от ВиК-Шумен.

По трасето от стари стоманени тръби са се натрупали 15 аварии, откъдето изтича вода и се губят по около 70 литра в секунда, каза управителят на ВиК-Шумен инж.Светлозар Дамянов. Трябва да бъде изпразнена системата, за да работят сформираните 7 водомайсторни групи. Още два екипа ще правят профилактика на помперните станции. Общо 65 души ще бъдат ангажирани, за да отстранят авариите и подготвят съоръженията за зимата.

Дружеството пусна официално съобщение във вторник, за да се запасят абонатите с вода. Магистралният водопровод от стоманени тръби е на повече от 40 г. Има шанс за подмяната му – предстои община Шумен да подпише договор с ПУДООС за 510 000 лв. С тях ще се изработи проект за ремонт на 25-километровото трасе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.